Euro 2024 Slovenija vs Engleska Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaleri Engleske i Slovenije odigrali su nerešeno 0:0 u meču trećeg kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Taj rezultat je Englesku ostavio na prvom mestu grupe, ali nije odgovarao selekciji Srbije kojoj je trebalo da ekipa Gereta Sautgejta pobedi Slovence da bi sačuvala šansu da prođe u osminu finala sa remijem protiv Danaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Englezi opet nisu impresionirali. Naprotiv. Trud koji su ekipe ulagale u prvom poluvremenu potpuno je presahnuo u nastavku, lopta se kretala sporo, bez ikakvog intenziteta, doslovno kao da su ekipe igrale prijateljsku, ili trening utakmicu.

Realno gledano, nije ni bilo potrebe da i jedni i drugi „zapinju“, mada će pred Sautgejtovim timom biti težak posao u nastavku turnira sa ovakvom igrom. Slovenci pak imaju zašto da budu zadovoljni, jer su grupu završili bez poraza, sa tri remija i ovim rezultatom su uz 0:0 u Minhenu, eliminisali Srbiju sa turnira.

Prvo poluvreme u Kelnu obeležilo je nekoliko solidnih šansi na obe strane, ali golova nije bilo. Englezi su delovali nepovezano i nekako odsutno veći deo vremena, mada su više držali loptu u nogama.

Euro 2024 Slovenija vs Engleska Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Slovenci su isprva delovali konkretnije, ali je njihov rival u samo nekoliko situacija pokazivao koliko može da bude opasan.

Problem po „tri lava“ je bio u tome što Englezi nisu bili u stanju da spoje bar nekoliko minuta smislenih dodavanja i igre.

Zbog toga je fanatičnost slovenačke odbrane bila dovoljan lek za nedovoljno koncentrisanu navalu ekipe Gereta Sautgejta. Nije da nisu imali Englezi svojih šansi u prvih 45 minuta. Štaviše, jedan gol im je i poništen.

Euro 2024 Slovenija vs Engleska Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Igralo se pet minuta kada je Benjamin Šeško dobio loptu na desetak metara od gola i glavom uputio loptu u okvir gde je Džordan Pikford lako reagovao.

U tih prvih desetak minuta Engleska je delovala daleko ispod svog renomea i imena koja igraju za nju.

Andraž Šporar je u 16. minutu ostao kratak na centaršutu za udarac glavom, a Englezima je gol poništen četiri minuta kasnije.

Fil Foden se ubacio u prostor i tada bio u ofsajdu, pre nego što je sa leve strane gurnuo loptu u sredinu ka nebranjenom Bukaju Saki.

Nakon toga se Slovenija malo povukla, Englezi su počeli da drže loptu i u 31. minutu je Hari Kejn sa dvadesetak metara šutnuo loptu prvi put ka Janu Oblaku.

Euro 2024 Slovenija vs Engleska Foto:EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

U 35. minutu je Foden iz slobodnog udarca pogodio ugao gola i Oblak je opet reagovao sjajno, dok u 41. minutu verovatno ne bi mogao da uradi ništa.

Tada je Foden poslao centaršut ka petercu, a lopta je proletela tik iznad glave Konora Galagera i tik pored noge Harija Kejna.

Da je Kejn bio brži koju milisekundu, Engleska bi u tom trenutku povela jer je imao zicer sa tri, četiri metra. Ovako je ostalo 0:0 posle 45 minuta.

Drugi deo igre nije počeo nešto opasnije po gol Slovenije, mada je lopta bila redovno u njenom kaznenom prostoru.

Euro 2024 Slovenija vs Engleska Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

U prvih petnaestak minuta nastavka je vredna pomena bila jedino situacija kada je Bukajo Saka kopačkom udario u glavu Šporara kad je probao da odigra makazice.

Ništa drugačije nije bilo ni u ostatku drugog poluvremena kada su Englezi i Slovenci delovali kao da jedva čekaju da se sve završi.

Slovenija nije imala nešto mnogo volje da izlazi van svoje polovine terena, Engleska da „lomi noge“, jer je i bod bio više nego dovoljan.

Za to vreme su nokte grickali jedino navijači Srbije, koja nije mogla u Minhenu da probije odbranu Danske. Srbija je na kraju odigrala 0:0, a Kol Palmer, koji je dobio šansu pred kraj imao je jedan solidan šut u nadoknadi i Oblak je to odbranio bez problema za bod na kraju utakmice.

Engleska - Slovenija 0:0 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare