Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Fudbalska reprezentacija Slovenije objavila je konačan spisak fudbalera za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Evro 2024 se igra u Nemačkoj, a Matjaž Kek, selektor „zmajčeka“ je skratio prethodni spisak za nekoliko imena, pa se u konačnom izboru nisu našli Matevž Vidovšek, Luka Zahović, Žan Zaletel i Miha Zajc.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos tome, imaće rival Srbije iz grupe C više nego respektabilan sastav za turnir koji startuje od 14. juna i traje mesec dana.

Srbija će tamo igrati protiv put posle 24 godine, a upravo u mečevima sa Slovenijom i Danskom će po svoj prilici tražiti veću šansu za prolaz u narednu rundu takmičenja.

Četvrti tim u grupi je Engleska, koja je svoj konačan spisak igrača objavila u četvrtak.

„Na kraju sam morao da se odlučim za 26 igrača, što ne znači da oni koji sada ne putuju sa nama u nekim narednim akcijama neće biti u reprezentaciji. Fudbal će se irgati i posle Evropskog prvenstva, u septembru već imamo mečeve Lige nacija. Takođe, morao sam i taktički da posmatram stvari pre donošenja konačne olduke, jer ne mogu da vodim previše napadački orijentisanih igrača, pretpostavljam da nećemo napadati 90 minuta svaki meč na Evru“, rekao je Kek.

Slovenci svoje mečeve u Nemačkoj igraju 16. juna protiv Danske od 18 časova, 20. juna protiv Srbije od 15 časova i 25. juna protiv Engleske od 21 sat.

Konačan spisak Slovenije:

Golmani: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić;

Odbrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović

Vezni red: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Adrian Zeljković, Nino Žugelj, Josip Iličić;

Napad: Žan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik.

BONUS VIDEO: Kup prijateljstva: Sjajan gol Andreja Kostića iz Budućnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare