Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Sa njim na čelu Barselona je pretrpela najveću blamažu u svojoj istoriji, izgubivši od Bajerna u Ligi šampiona s neverovatnih 8:2. Reč je naravno o Kikeu Setijenu, koji je posle toga smenjen, a on je u intervjuu za El Pais otvorio dušu i pričao o svemu što je proživeo na "Nou Kampu".

Logično, najzanimljivije je bilo početi od tog kobnog 18. avgusta 2020. godine i četvrtfinala Lige šampiona, gde je Kikeova četa potučena do nogu. Ponižena…

PROČITAJTE JOŠ

„To je nešto što vas uništi, tim porazom uđete u istoriju Barselone. Preuzimam svoj deo krivice. Jednog dana mogu pisati o tome, utvrdio sam da je odluka o mojoj smeni doneta pre 8:2. Sve sam saznao“, počeo je priču Setijen.

Stručnjak koji je pre Barselone otišao na selo gde je, kako je sam rekao čuvao ovce i krave, osvrnuo se na odnos s prvom zvezdom kluba – Lionelom Mesijem.

„Postoje igrači kojima nije lako upravljati. Među njima je i Leo Mesi. Morate da imate na umu da je on najbolji fudbaler svih vremena. A ko sam ja da ga menjam? Tamo su ga prihvatili onakvog kakav jeste i nisu ga promenili. Postoje stvari koje su svojstvene sportistima i koje se najbolje mogu videti u dokumentarcu o Majklu Džordanu. Vidite stvari koje ne očekujete. Veoma je uzdržan, ali te tera da vidiš stvari koje on želi. Ne priča puno“, dočarao je Setijen odnos sa Mesijem.

PROČITAJTE JOŠ: Invazija Amerikanaca na evropski fudbal

Da može da vrati vreme Setijen nema dilemu da bi mnoge stvari drugačije uradio.

„Pošto sam otišao i Barselone bilo mi je jasno da sam u određenim trenucima trebao da donosim drugačije odluke. Ali, postoji nešto što je iznad vas – klub. To je iznad predsednika, igrača, trenera. To su klub i navijači. Njima dugujete najveće poštovanje i morate da uradite ono što je najbolje za klub“, poručio je Kike Setijen za El Pais.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram