EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bilo je vreme za kraj, ali otvara se novo poglavlje

Španski fudbaler Sesk Fabregas saopštio je da je završio igračku karijeru.

„Sa velikom tugom došlo je vreme da okačim kopačke o klin“, naveo je 36-godišnji Fabregas na društenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekadašnji fudbaler Arsenala, Barselone, Čelsija i Monaka, završio je karijeru kao igrač italijanskog drugoligaša Koma.

On je kao 10-godišnjak 1997. godine došao u La Masiju – fudbalsku akademiju Barselone.

Tokom karijere osvojio je brojne trofeje, među kojima i dve Premijer lige sa Čelsijem i titulu sa Barselonom, kao i Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Španije 2010. godine i dva Evropska prvenstva 2008. i 2012. godine. U riznici mu nedostaje trofej Lige šampiona.

Fabregas je rekao da će se posvetiti trenerskom poslu, odnosno da će trenirati rezervni tim Koma i mlade ekipe. Španac je ujedno i jedan od vlasnika Kome, zajedno sa Tijerijem Anrijem, proslavljenim francuskim fudbalerom.

„Međutim, nije sve tužno, pošto ću sada da pređem onu liniju na terenu i počeću da treniram B tim i mlade ekipe Koma. Ne mogu biti uzbuđeniji zbog kluba i projekta. Ovaj šarmantni fudbalski tim osvojio je moje srce od prvog minuta i došao je u savršeno vreme u mojoj karijeri“, naveo je Fabregas.

Igračka karijera mu je stvarno bila bogata. Igrao je na poziciji veznog igrača, a njegova dodavanja i tehnika sa loptom biće primer mlađim generacijama.

„Posle 20 neverovatnih godina punih odricanja, posvećenosti i radosti, vreme je da kažem hvala i zbogom predivnoj igri. Uživao sam u svakom minutu. Od prvih dana u Barseloni, Arsenalu, Barsi ponovo, Čelsiju, Monaku i Komu, sve ću ih pamtiti. Od osvajanja Svetskog prvenstva, evropskih, do osvajanja svega u Engleskoj i Španiji i gotovo svakog evropskog trofeja, ovo je bilo putovanje koje nikada neću zaboraviti“, dodao je Fabregas između ostalog.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar