Photo by Dragan Karadarevic/Starsport.rs

Sa reči je brzo prešao na dela

Trener Crvene zvezde Barak Bahar već pokazuje koliko ozbiljno shvata novi posao i prepreme za Ligu šampiona, ali i domaća takmičenja, pošto Superliga Srbije počinje već 29. jula.

Crveno-beli su na pripreme na Zlatiboru otišli već 22. juna, a ozvaničenja pojačanja ređala su se kao na traci.

Došao je Bahar sa jasnom vizijom u Zvezdu, znao je šta mu treba i koja pojačanja želi, napravio je i jasan plan priprema, a brzo je prešao i na realizaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije štedeo fudbalere ni na jednom treningu od kada je došao, krenuo je da radi u „paklenom“ ritmu, što potvrđuju i izjave fudbalera.

„Imamo novog trenera i težimo malo drugačijem stilu fudbala u odnosu na ranije, što se i vidi. Radimo na tome, ima dosta prostora za napredak i najbitnije je da se niko nije povredio. Pobedili smo u dve utakmice, sada sledi drugi deo priprema u Rusiji“, počeo je Aleksandar Dragović.

Objasnio je i šta Bahar traži od njih.

„Potpuno je drugačije, svaki dan idem u pola 11 da spavam, jer sam preumoran. Forsiramo presing, to želi naš trener, i veoma je naporno, ali dobro je da je tako, jer se vidi da hoće da napredujemo i budemo spremni za Ligu šampiona“, kaže Dragović.

Foto: Starsport

Prokomentarisao je i odnos mladih igrača prema treningu.

„Svaka im čast kako se trude i koliko žele da se nametnu. Vidim po sebi koliko mi padaju teško treninzi, a imam mnogo više priprema od njih. Doslovno gledam da ne padnem u nesvest. Oni, bez pogovora, prate taj tempo i mogu samo da im kažem – kapa dole“.

Nije Dragović jedini koji „pada u nesvest“ od treninga, to potvrđuju i mnogi drugi, ali kada novi kapiten to istakne, znate o čemu se radi.

Zvezda je već odradila dve prijateljske utakmice, najpre je slavila protiv Slobode iz Užica sa 3:1, a onda je pobedila i Borac iz Banjaluke sa 2:0.

Igra nije bila mnogo ubedljiva i konkretna na tim susretima, ali to je posledica „paklenih“ treninga, mešanja postava i isprobavanja različitih sistema.

Polako se uklapaju i nova pojačanja, pa su tako Žan Filip Kraso i Piter Olajinka dobili tek po dvadesetak minuta protiv Borca, dok su pre njih u crveno-belom dresu debitovali i Omri Glazer, Marko Stamenić i Edmund Ado.

Foto: Starsport

Ono što je takođe primetno jeste šansa koju Bahar pruža mladim igračima. Tako je na primer Jovan Mijatović startovao na oba meča, postigao je i jedan gol, a pored njega tu su Vladimir Lučić (postigao gol), Kosta Nedeljković (otkrovenje na desnom beku), Lazar Nikolić, Jovan Šljivić, a šansu je dobijao i Jegor Prucev.

Stefan Mitrović je već ranije bio aktivno uključen u sistem kod Miloša Milojevića, a očekuje se da u narednoj sezoni dodatno napreduje i u najboljem svetlu se pokaže Evropi.

Ne treba zaboraviti ni poteze Bahara čim je došao u Zvezdu. Istina je da su neka pojačanja već bila dogovorena, o drugima se intenzivno pisalo, ali Izraelac je najpre „očistio“ ekipu i jasno stavio do znanja onima koje ne želi u timu. Među njima su se našli Milan Borjan, Aleksandar Pešić, Veljko Nikolić, a na izlaznim vratima su Marko Gobeljić i Slavoljub Srnić.

Tako se i otvorio prostor za pojačanja i mlade bisere, koji će i tokom sezone sigurno dobijati prostora da pokažu šta znaju, makar u Superligi, a zašto ne i u Evropi, pošto talenta ne manjka.

PROČITAJTE JOŠ:

Polako, ali sigurno Zvezda sklapa slagalicu za Ligu šampiona, a ideja o dva tima (jednom za Evropu jednom za srpsku ligu) sasvim je realna kada pogledate spisak igrača.

Ostanak Strahinje Erakovića znači da će on uz Dragovića biti bedem Zvezdine odbrane u narednoj godini, dok bi kao njihove prve rezerve bili Uroš Spajić i Stefan Leković. I na bekovskim pozicijama Bahar ima po dva rešenja, a Mitar Mrkela je istakao da novih pojačanja u odbrani neće biti, bar za sada.

Foto: STARSPORT

U veznom redu takođe postoji mnogo opcija, u Stamenića se polažu nade, dok u ofanzivnoj liniji nedostaje još jedan napadač, za kog postoje priče da će uskoro doći.

Bahar je već do sada pokazao da je svestan da treba da razvija i mlade srpske talente, za njih i te kako ima prostora i to ne samo u pripremnom periodu, tako da sve za sada sluti na uspešnu Zvezdinu sezonu.

Ipak, prerano je donositi zaključke koliki su Zvezdini dometi, dokle može da stigne u Ligi šampiona, ali je jasno da Bahar zna recept i ima iskustva u Evropi.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar