Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Utakmicom Torino - Parma u subotu od 19.30 biće nastavljena Serija A posle tromesečne pauze, a glavni kandidati za titulu su Juvents i Lacio, koji predvodi srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić.

Torinska „stara dama“ je suvereni vladar italijanskog fudbala. Osam uzastopnih titula i pol-pozicija posle restarta Serija A, u vidu boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Lacio, 12 kola pre kraja.

Biće to žestoka trka udvoje, a Kristijano Ronaldo i Juventus već su ostali bez jednog trofeja, koji im je ispred nosa ukrao Napoli, osvojivši Kup Italije.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan Srbin našao se na terenu, pogodio je i iz penala, a reč je o nekadašnjem štoperu Crvene zvezde Nikoli Maksimoviću.

Maksimović s Napolijem neće biti u prilici da skine krunu „dami“ (čitaj: zaostaju 24 boda za liderom), ali zato hoće drugi Srbin: Sergej Milinković-Savić.

Maestralni vezista oko kojeg se otimaju Pari Sen Žermen, Mančester junajted, Real i ostali vodeći svetski klubovi, ne štedeći desetine miliona evra, je uz Ćira Imobilea, glavni adut rimskih nebesko-plavih u pohodu na titulu.

Mihajlović i Stanković; Foto: Reuters/PC/FMS

Skudeto se na „Olimpiku“ čeka punih 20 godina, još iz perioda kada su nebesko-plavi dres nosili kumovi Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, i svi iz Lacija čvrsto veruju da je četa Simonea Inzagija kadra da ponovi taj uspeh.

Upravo bi Mihajlović mogao da pomogne svom nekadašnjem klubu s kojim je uzeo titulu, s obzirom na to da on i Bolonja u ponedeljak od 21.45 dočekuju Juventus, dok Lacio svoj meč igra tek u sredu i to na „vrućem“ gostovanju u Bergamu.

Ovo vruće nije aludiranje na grad i stadion na kojem je buknula korona, već činjenica da su plavo-crni četvrti na tabeli, uz to su i najefikasniji tim sa neverovatnih 70 golova, čak 10 više u odnosu na Lacio, a 20 na Juventus.

Do kraja Serije A preostalo je da se odigra još 124 meča, a prvi je kao što smo rekli u subotu od 19.30, kada se sastaju Torino i Parma. To je jedan od preostala četiri susreta iz marta kada je prekinut italijanski šampionat zbog pandemije virusa Covid-19.

Kristijano Ronaldo; Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Ključna bitka i odluka o novom-starom šampionu mogla bi da padne 20. jula, tada je na programu veliki derbi Juventusa i Lacija u Torinu.

Činjenica je da je Sergej nešto lošije otvorio sezonu, ali je u nastavku značajno podigao formu i stigao je do četiri gola uz pet asistencija na 25 odigranih utakmica ove sezone u Seriji A.

Sve glasnije su priče da će na leto promeniti sredinu, a ne postoji lepši način da se maestralni vezista oprosti titulom. Jer, to je odlika vrhunskih igrača.

Sezonu iz snova ima i Sergejev saigrač Ćiro Imobile, koji je prvi strelac šampionata sa 27 golova uz sedam asistencija, prati ga Kristijano Ronaldo koji je dao 21 pogodak.

Utakmice u Italiji će od 20. juna do 2. avgusta biti igrane gotovo svakog dana. Jedna od obaveza biće da ekipe u različito vreme izlaze na teren, kao i da na stadionu tokom meča može da bude najviše 300 ljudi, zajedno sa ekipama, zaposlenima u organizaciji i novinarima.

Usvojen je medicinski protokol koji sadrži problematičnu stavku, u slučaju da je jedan fudbaler ili zaposleni u klubu zaražen, cela grupa biće poslata u karantin na 14 dana što će značajno zakomplikovati rasplet u Seriji A.

Utakmice će biti igrane u tri termina, prvi je 17.45, drugi 19.30 i poslednji 21.45. Većina mečeva biće u večernjem terminu zbog velikih vrućina koje se u Italiji očekuju u julu i avgustu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar