Srbija vs Burgarska Foto:STARSPORT

Doživeli smo i to, Srbija je na Evropskom prvenstvu, ali su dva primljena gola na trenutak pokvarila slavlje “orlova”.

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem protiv Bugarske 2:2 u poslednjem kolu G grupe kvalifikacija plasirala se na Evro u fudbalu koje će od 14. juna do 14. jula 2024. godine biti održano u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, nadali smo se i da ćemo ubedljivim trijumfom potvrditi vizu, ali to se nije desilo. Ponovo smo golove primali jeftino, iz kontre i bez razloga napravili smo sebi problem.

Odbrana mora da bude bolja ukoliko želi uspeh u Nemačkoj, jer ne želimo da se ponovi scenario sa Mundijala u Kataru.

Vanja Milinković-Savić – Nije imao puno posla golman Torina u prvom poluvremenu. “Orlovi” su napadali, a svaku povratnu loptu Vanja je bez problema rešio. Jedini problem imao je kod šuta Kirila Despodova koji je završio u okviru gola, ali srećom, lopta se odbila u peterac. Ipak, u drugom delu sve je krenulo nizbrdo. Iz dve jedine prilike Vanja je primio dva gola i utisak je da je mogao bolje kod drugog – 6.

Foto: Starsport

Srđan Babić – Siguran na lopti bivši igrač Crvene zvezde doneo je odbrani ono što joj je i bilo potrebno. Bitovao je sa leve strane štoperske trojke i kod prvog gola sjajno je reagovao i upisao asistenciju za Veljkovića. Sve se okrenulo u drugih 45 minuta i čitava odbrana se bukvalno raspala. Babić kao da je nestao bez energije i nije mogao da čuva Despodova koji je dao gol. Na kraju iskupio se golom, ali i pored toga ostavio gorak ukus u ustima – 7.

Nikola Milenković – Popularni “Bleki” imao je težak zadatak pošto je čuvao najboljeg fudbalera Bugarse, Kirila Despodova, koji mu je zadavao probleme tokom celog meča. Ipak, uspeo je štoper Fjorentine da se koliko toliko izbori sa njim u prvih 45 minuta i da ostavi pozitivan utisak. To je bilo to nažalost od njega. Kao da je ušao strah u Milenkovića koji nije ličio na sebe do kraja. Bugari su radili šta su hteli na našoj polovini – 6.

Miloš Veljković – Postigao je gol, možda i najvažniji u karijeri. Doneo je veliko slavlje Srbiji i zasluženo se može reći da je bio najbolji igrač u prvom poluvremenu. Od sjaj do očaja nastavila se igra Veljkovića, koji je bio najslabija tačka Srbije – 6.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Filip Kostić – Aktivan, napadački Filip Kostić bio je najopasniji “orao” u prvom delu. Svakog minuta je napadao levu stranu, išao maksimalno na svaku loptu i pokazao koliko želi pobedu. Dva šuta završila su tik pored gola i može se reći da nije imao sreće kako bi se upisao u listu strelaca. Sve je to zatim uprskao i napravio je kobnu grešku u drugom delu koju su Bugari iskoristili i postigli gol. Zaista, Piksijeva ekipa nije imala rešenje za defanzivu Bugara – 6.

Andrija Živković – Radio je kao “mali mrav” u odbrani i napadu. Nije odmorio dok je bio na terenu, ako nije napadao, trčao je u odbranu i obrnuto. Veoma važna uloga koju je znao da upotpuni Živković. Za razliku od Kostića imao je odgovornosti u odbrani, ali mu to nije predstavljalo problem. Zajedno sa odbranom nije se proslavio u drugom delu. – 6

Nemanja Gudelj – Čini se da se Gudelj neće vraćati na poziciju štopera, jer je u sredini zaigrao najbolji fudbal. Stalno se nudi kao rešenje, sve čisti i radi prljav posao, te zaista nijednu zamerku u prvom delu nije bilo. Nije grešio u drugom delu, ali se nije ni proslavio – 6,5.

Saša Lukić – Malo neprimetno igrao je Lukić tokom 60 minuta utakmice. To je možda i bila dobra stvar, jer te uloge obično imaju igrači koji moraju da rade ono što većina neće, a to je – udaranje po nogama, pokazivanje dominacije, snažno u duelu…Ipak, značio bi Srbiji svakako veći doprinos u napadu – 6.

Srbija vs Burgarska Foto:STARSPORT

Dušan Tadić – Kapitenski je radio posao, Bugari nisu imali rešenja za njega tokom celog meča. Finta jedna, pa druga i Bugari su nekoliko puta ostali na travi. Ipak, mogao je nekoliko puta u završnici da donese bolje odluke. Ali, očekivalo se da će u drugom delu doneti prevagu u korist “orlova” kada je Bugarska povela, a delimično je to uradio asistencijom – 7.

Filip Đuričić – Neočekivano je dobio šansu od starta i nije razočarao sve do poluvremena. U drugom delu nije imao veću ulogu i Piksi ga je zamenio u 61. minutu – 6.

Aleksandar Mitrović – Nije bio Mitar onaj pravi tokom većeg dela meča. Slabo se gradio i nije ulazio u šanse i baš to je falilo našoj selekciji danas. – 6.

Srbija vs Burgarska Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Dušan Vlahović (od 61. minuta) – Imao je zapaženu ulogu Vlahović, ali nije došao do gola iako je mogao – 6.

Ivan Ilić (od 76. minuta) – Bez ocene – Nedovoljno vremena na terenu da bih se ocenio.

Nemanja Radonjić (od 76. minuta) – Bez ocene – Nedovoljno vremena na terenu da bih se ocenio.

Filip Mladenović (od 85. minuta) – Bez ocene – Nedovoljno vremena na terenu da bih se ocenio.

Nemanja Maksimović (od 85. minuta) – Bez ocene – Nedovoljno vremena na terenu da bih se ocenio.

BONUS VIDEO: Slavlje igrača Srbije posle plasmana na Evropsko prvenstvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare