Srbija vs Burgarska Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Čak 24 godine se čekalo na ovako nešto.

Fudbaleri Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine remijem sa selekcijom Bugarske.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlovi“ su protiv Bugara odigrali u Leskovcu 2:2, nekoliko meseci nakon što su u Razgradu sa istom ekipom odigrali 1:1.

Golove vredne plasmana na Evro posle 24 godine postigli su Miloš Veljković i Srđan Babić u 16. i 82. minutu, dok su za Bugare pogađali Rusev i Despodov u 59. i 69. minutu.

Srbija je odigrala veoma dobro prvo poluvreme, loše veći deo drugog i to je moglo skupo da je košta na terenu. Međutim, kad se pogleda šira slika, nije moglo da bude previše problema jer je i Crna Gora u Budimpešti izgubila od Mađarske.

Crnogorci su vodili 1:0 posle prvih 45 minuta, u drugom delu su Mađari preokrenuli i završili na čelu grupe G sa 18 bodova, ispred Srbije koja je osvojila 14.

Pored toga „orlovi“ su osvojili i pozamašnu svotu novca, pošto će 9,5 miliona evra leći u kasu Fudbalskog saveza Srbije.

S obzirom na to da će igračima pripasti 40 posto, to u praksi znači da će oni podeliti 3,8 miliona evropskih novčanica.

Sada im je naredni zadatak da ostvare što bolji rezultat u Nemačkoj, jer u tom slučaju mogu da zarade dodatnu svotu novca.

Podsećanja radi, kada se Srbija plasirala na Mundijal u Kataru, pobedom nad Portugalom u Lisabonu osvojila je 12 miliona evra.

BONUS VIDEO: Slavlje igrača Srbije posle alaska na Evropsko prvenstvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare