Džejdon Sančo, Foto: EPA-EFE/Andrew Yates

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula odmeriće snage u nedelju od 17 sati i 30 minuta u derbiju devetog kola engleske Premijer lige, a jedan od igrača koji je u centru pažnje je i Džejdon Sančo.

„Crveni đavoli“ se ne nalaze u očekivanoj formi, nisu slavili na poslednja tri ligaška susreta, dok su u Ligi šampiona protiv Atalante jedva izvukli „živu glavu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Džejdon Sančo je jedan od razloga zašto Junajted ne izgleda dobro na terenu. Od engleskog reprezentativca se očekivalo da bude jedno od najvećih pojačanja kluba u proteklom prelaznom roku, a on do sada nije upisao ni gol ni asistenciju.

Pored toga, trener Junajteda Ole Gunar Solskjer ga često ne ubacuje u prvu postavu, te mnogi fudbalski stručnjaci navode da je potreban period prilagođavanja.

Andrej Kančelskis, bivši igrač Mančester junajteda, se potpuno slaže sa tim tvrdnjama.

„On je sjajan igrač, ali mu treba vremena, jer je ovde sve drugačije. Dajte mu vremena jer sam siguran da će pomoći Mančester junajtedu. Teško je promeniti zamlju. Sve se menja, želim mu mnogo sreće. Ipak, sačekajte“, kazao je Kančelskis za „Miror“.

Bivši fudbaler je bio jedan od prvih stranaca koje je Aleks Ferguson dobeo u klub i to davne 1991. godine.

„Svako ko je ikada kročio u Mančester junajted će razumeti šta mu se dešava. To je veliki klub i korporacija. Niko ne voli da sedi na klupi, ima previše dobrih igrača. Ali to je fudbal. Ako uđete u formu, igrate bolje, sve će biti u redu, bićete u startnih jedanaest“, tvrdi Kančelskis.

Na kraju, imao je i savet za mladog igrača, kome je očigledno potrebna podrška.

„Neki igrači se plaše da pređu u tako veliki klub kao što je Junajted, jer misle da neće igrati i onda kažu, bolje je da igram za manji tim gde stalno budem u jedanaest. Morate naporno da radite na treningu, da budete bolji od drugih. To je klub sa velikim očekivanjima. Svako ima isti cilj. Ako pređete u Junajted morate sebi da kažete, ‘bolji sam igrač’, kao što to radi Ronaldo“, zaključio je bivši Junajtedov igrač.

Sančo je u Mančester stigao iz redova Borusije Dortmund za 85 miliona evra. Za „milionere“ je upisao 137 mečeva na kojima je postigao 50 golova uz 64 asistencije.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar