Španija-Engleska, finale EURO 2024 Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Fudbaleri Španije pobedili su Englesku u finalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj sa 2:1, golovima Nika Vilijamsa i Mikela Ojarzabala.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

„Furija“ je imala ovog puta džokera u Ojarzabalu koji je ušao sa klupe i rešio meč u 86. minutu kao što je protiv Nemaca uradio Mikel Merino.

PROČITAJTE JOŠ:

Španija je dokazala da igra najbolji fudbal na kontinentu, pobedila je sve protivnike na putu do titule i bila je zaista bez premca od grupe do finala.

Zato ne treba da čudi što je ekipa koja je pobeđivala Hrvatsku, Albaniju, Italiju, Gruziju, Nemačku, Francusku i Englesku pokupila i najveća individualna priznanja.

Lamin Jamal, dečko koji je imao četiri asistencije i gol na prvenstvu, dobio je priznanje za najboljeg mladog fudbalera.

Najkorisniji igrač prvenstva je na kraju bio Rodri, koji nije završio meč sa Englezima jer je izmenjen u poluvremenu kada je umesto njega ušao Martin Zubimendi.

Rodri je na ovom turniru odigrao 521 minut, dao je jedan gol i kompletirao je 411 uspešnih dodavanja sa 92,84 posto uspešnosti.

Jamal je odigrao 507 minuta na turniru, dao je jedan gol i bio je najbolji asistent Evra sa četiri dodavanja za pogodak.

Imao je i 32 driblinga, najviše na turniru, dok mu je u trku najveća brzina bila 33,3 kilometra na čas.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Ludnica u Londonu nakon gola Engleske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar