Robinjo, Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Bivši brazilski napadač Robinjo osuđen je na devet godina zatvora zbog učešća u seksualnom napadu na devojku u milanskom noćnom klubu 2013. godine, a ta presuda mu je nedavno i potvrđena bez mogućnosti žalbe.

Tako je jedna velika karijera „kralja driblinga“ pala u zapećak užasnog zločina koji je počinio s grupom prijatelja.

PROČITAJTE JOŠ

Robinjo, koji je u to vreme igrao za Milan, bio je deo grupe koja je silovala 23-godišnju Albanku u noćnom klubu Sio Kafe i prvobitno je osuđen 2017. godine, pošto su mu odbijene dve žalbe.

Bivši fudbaler nema više prava na žalbu, što znači da je poslednja odluka rimskog suda konačna. Međutim, ostaje da se vidi da li će kaznu služiti u brazilskom ili italijanskom zatvoru.

Robinjov prijatelj Rikardo Falko je u istoj situaciji, iako su još četvorica napustila zemlju pre nego što su mogli da budu saslušani i osuđeni. Robinjo je igrao još tri godine posle prvobitne presude, pre nego što je završio karijeru.

Kao i većina brazilskih velikana i Robinjo je počeo svoj fudbalski put na ulici u kraju. Favele Sao Visentea, deo Santosa, jednog od najpoznatijih delova Sao Paola koji je iznedrio i velikog Pelea, bilo je mesto odakle je svoj put do zvezda započeo Robinjo.

Ubrzo je sa ulica prešao u dvoranu gde je igrao mali fudbal i u jednoj sezoni postigao 73 gola. Nastavio je paralelno da igra mali i veliki fudbal sve do 2002. godine kada je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Santosom, za koji je odigrao 108 mečeva i postigao 47 golova.

U tom periodu je preživeo i traumu jer mu je kidnapovana majka za vreme porodičnog roštilja za koju je kasnije platio otkup od skoro 100 hiljada evra.

Dobre igre su ga odvele u Real Madrid gde je dobio dres sa brojem 10 koji je neposredno pre njega nosio Luis Figo.

Posle tri sezone i promenljivih igra tokom kojih je postigao 25 golova u 101 meču, Robinjo je prešao u Mančester siti. U prvoj sezoni je bio najbolji strelac kluba, ali je već sledeće godine odigrao dosta slabije zbog čega je usledio povratak u Santos.

Robinjo, Foto EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

U tom periodu, Robinjo se konačno i oženio i ozvaničio vezu sa devojkom s kojom se zabavljao od detinjstva.

Posle jedne polusezone otišao je u Milan u kojem je proveo pet godina i gde se i dogodila kobna noć zbog koje će morati da služi zatvorsku kaznu. Kasnije je promenio još nekoliko klubova i imao nekoliko povrataka u Santos.

Robinjo je imao i posebnu ulogu u životima dvojice velemajstora i zemljaka – Ronaldinja i Nejmara. Ronaldinjo mu je bio odličan prijatelj, dok je Nejmaru bio svojevrsni mentor kao što je njemu bio veliki Pele.

Njihov odnos se pokvario kada je Pele u medijima prokomentarisao da Robinjo koristi droge zbog pojedinih natpisa u medijima. Robinjo je javno zahtevao izvinjenje, ali do toga nije došlo i njihovo prijateljstvo je zauvek puklo.

Sam kraj karijere na terenu bio je neslavan.

Posle perioda provedenog u Istanbul Bašakšehiru, Robinjo je odlučio da se po ko zna koji put vrati u Santos i završi karijeru.

Međutim, suđenje za silovanje bilo je u jeku i sponzori su odlučili da bojkotuju brazilski klub, pa Robinjo više nikada nije odigrao nijedan meč.

BONUS VIDEO  Derbi Ajaks – PSV, asistencija Tadića, golovi i najbolji potezi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar