Aleksandar Stanojević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Fudbaleri Partizana započeli su drugi deo zimskih piprema koje se odvijaju u turskom Beleku gde će se raditi na tatkičkom i tehničkom aspektu.

„Sledi nam adaptacija na vreme i terene, sve je to normalno za nas. U Beogradu smo odradili prvi deo priprema i napravili uvod u ono što nam sleduje. Vreme je nešto hladnije, ali će to biti samo povod igračima da više trče“ rekao je Aleksandar Stanojević i istakao da je u tome čar fudbala.

Partizan će u utorak igrati prvi meč na pripremama, a protivnik će biti makedonski Tikveš.

PROČITAJTE JOŠ

„U kontrolnim duelima pokušati da vidimo neke druge stvari, pružićemo šansu i nekim mladim igračima. Primarni cilj u odnosu na zvanične duele je drugačiji, ali je rezultat uvek važan. Namera nam je bila da dve utakmice u sredini budu najjače. Dinamo iz Moskve je najteži rival svakako, a i Bašakšehir je veoma kvalitetan“, rekao je Stanojević.

Igrači sastav nije pretrpeo veće promene, osim odlaska Šćekića koji će nedostajati Stanojeviću.

„Nedostajaće nam Šćeka, donosio nam je dosta, postizao je važne golove, deo je naše priče i imao je određenu težinu. Ipak, mi smo Partizan, navikavamo se na sve situacije i nemamo problem te vrste. Drago mi je da Šćekić bude zadovoljan i nadam se da će u Poljskoj biti srećan. Najveće pojačanje su nam igrači koji su se vratili iz povreda, da budemo kompletni. Imali smo određenih problema, a najviše me čini srećnim kada vidim sve igrače na okupu.Rekao sam da nikome neću sprečiti odlazak. Ukoliko je klub zadovoljan ponudom, a igrač komforan da promeni sredinu, daću zeleno svetlo. U ovom trenutku ipak ne očekujem nove odlaske. Primetna je želja igrača da ostanu, neki su čak i odbili ponude drugih klubova, žele da ostanu do kraja u borbi za titulu“.

Partizanov prioritet je igrač na poziciji zadnjeg veznog.

„Prioritet nam je dovođenje defanzivnog veznog igrača, bio je to cilj nevezano sa odlaskom Šćekića. Imamo 3-4 igrača u fokusu, ali ne žurimo. Ima istine u informacijama koje su se pojavile u medijima, pregovaramo sa nekim igračima. Imamo oformljen tim i želimo da se sve spoji, da budu zadovoljni i igrač i klub, kao i eventualni klub iz kojeg dolazi fudbaler. Potrebno je da se poklope sve stvari. Ne želimo da žurimo, nismo u situaciji da nam nešto gori i tako se i ponašamo. Dolasci su uslovljeni eventualnim odlascima i u slučaju rastanka sa nekim od igrača odmah ćemo reagovati. Ne želimo da nagomilavamo igrače, zadovoljni smo ovim što imamo i nemamo luksuz da dovodimo igrače na već popunjene pozicije. Nema potrebe da imamo četiri desna ili leva beka, ili pet napadača“ rekao je Stanojević.

Crno-bele će već u drugoj polovini februara sačekati važni izazovi u prvenstvu i Ligi konferencija u vidu dvomeča sa Spartom iz Praga ali i večitog derbija u Ljutice Bogdana, međutim strateg kluba iz Humske ističe da je pritisak u Partizanu uvek prisutan usled najviših ambicija.

Stanojević je istakao da se nadaju duploj kruni i da imaju pravo da sanjaju o tome.

U Tursku je krenula grupa mladih igrača, dok na spisku nema Nikole Štulića i Rajka Brežančića.

„Mihajlo Petković je već bio sa nama na pripremama, dok smo Mijhajlu Iliću želeli da pružimo šansu, da vidimo kako se razvija. Dosta igrača je prošlo njihov put i to su sve normalne stvari. Ko god da dođe od mlađih igrača u prvi tim ravnopravan je u odnosu na saigrače. Pokazao sam u prethodnom periodu da nema veze da li je igrač mlađi ili stariji, svi imaju jednake pozicije u borbi za mesto u timu. Protiv Anortozisa i u utakmicama tokom jeseni imali smo priliku da vidimo neke talentovane fudbalere. Ne stavljam mlade igrače u tim zbog njihovih godina već ukoliko to zaslužuju“, rekao je Stanojević.

BONUS VIDEO Jojić o drugom boravku u Partizanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar