Foto: FSS

Dušan Vlahović je izneo svoje utiske nakon poraza fudbalske reprezentacije Srbije od Austrije u pripremnoj utakmici u Beču rezultatom 2:1, naglasivši da je ovo bila dobra provera za ono što čeka "Orlove" u Nemačkoj.

On je pohvalio organizovanost i snagu austrijske ekipe koja je u prethodnim utakmicama pobeđivala velike reprezentacije, naglašavajući da je uprkos porazu meč poslužio kao dobra priprema.

PROČITAJTE JOŠ

„Igrali smo protiv veoma organizovane i jake ekipe koja je prethodnim utakmicama dobijala jako velike reprezentacije. Sigurno da je bila dobra provera za nas. Naravno da nismo zadovoljni zato što smo izgubili, a mi težimo i želimo da pobeđujemo na svakoj utakmici bez obzira na sve. Danas nismo uspeli, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu, pokazali reakciju posle dva primljena gola i mislim da će biti sve kako treba,“ rekao je Vlahović.

Srbija je primila dva gola u nepunih trinaest minuta, ali je uspela da se konsoliduje i smanji razliku preko Strahinje Pavlovića u 35. minutu. Vlahović smatra da su Orlovi zaslužili makar nerešen rezultat.

„Mislim da smo zaslužili da odigramo bar nerešeno, ali opet tu je fudbal. Dali su nam dva gola u dva minuta, malo smo ispali naivni u tom smislu, ali kao što sam rekao, dobra provera. Mislim da treba da nastavimo ovako. Bilo je, pogotovo u drugom poluvremenu, dosta trčanja, dosta kreiranih šansi. Da smo se malo oslobodili njihovog pritiska igrali bismo bolje. Naravno, zahvalio bih se ovoj divnoj publici što je došla u ovako velikom broju da nas podrži. I naravno, zbog njih mi je jako žao što ih nismo obradovali nekim pozitivnim rezultatom, ali nastavljamo dalje, nastavljamo da radimo još jače i mislim da će sve doći na svoje.“

Vlahović je takođe govorio o šansi koju je kreirao za kapitena Dušana Tadića, ističući da je instinktivno reagovao videvši priliku za svog saigrača.

„Osetio sam dva igrača na meni, mislim da su bila dva i instinktivno sam reagovao. Video sam Duću da utrčava i mislio sam da će biti sam kao što se na kraju desilo. Nije realizovana šansa, ali dešava se u fudbalu, nekad daš gol, nekad promašiš, ali bitno je da smo bili u toj šansi i ući će kada bude trebalo. Generalno, mislim da smo odigrali dobru utakmicu, oni igraju zajedno već dosta godina, jako su iskusna ekipa i imaju ozbiljan sistem, tako da ovo je bila dobra provera za nas. Kao što sam rekao, bitno je da smo se vratili posle dva gola da nismo potonuli i mislim da treba da nastavimo ovako,“ zaključio je Vlahović.

BONUS VIDEO Gol Portugala za 3:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare