Foto: Starsport

Selektor ponovo uliva nadu u velike domete reprezentacije Srbije.

Reprezentacija Srbije je golom Luke Jovića savladala Švedsku u trećem kolu grupe B4 Lige nacija rezultatom 1:0.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je tako posle lošeg starta posle Norveške upočela da hvata zalet i da ponovo vraća euforiju među navijače koju je sovjevremno podigla pobedom protiv Portugala.

Dragan Stojković Piksi je ponovo probudio uspavane „orlove“ i vratio apetite za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.

Njegove reči posle meča sa Švedskom upravo govore o tome.

„Ova je Srbija koja veruje, koja uživa u napadačkom fudbalu, stvara mnogo šansi. Ono što mene čini zadovoljnim video sam večeras, a verujem i ljudi u Srbiji, kao i navijači koji su nas podržali ovde“, rekao jereprezentacije Srbije Piksi posle pobede protiv Švedske.

Osvrnuo se selektor i na česte promene koje izazivaju podozrenje u fudbalskoj javnosti.

„Mi gajimo taj stil fudbala i on se pokazuje iz utakmice u utakmicu kao dobro rešenje. Igrači shvataju te principe koje želim da vidim u sistemu u kojem da igramo. Nebitno je ko će početi, a ko ulazi. Bitno je da oni svi shvataju ono što želimo. Drago mi je da smo na teškom terenu, protiv teškog protivnika, pokazali da možemo da dominiramo i igramo naš fudbal. Od prvog do poslednjeg minuta odigrali smo pametno i inteligentno i dali poslednji atom snage“, izjavio je Stojković posle meča.

Foto: EPA-EFE/Claudio Bresciani

On je dodao da se ništa neće menjati ni protiv Slovenije u nedelju uveče u Ljubljani.

„Mi moramo da verujemo u ono što radimo. Postao sam kao papagaj. Nebitno je ko je ispred nas, nebitno je ime, bitno je samo kako se mi ponašamo i kako igramo“, poručio je Stojković.

Dva moćna oružja Srbije

Ako je neko ima bilo kakvu dilemu, ona je u poslednje vreme nestala. Srbija je moćna iz prekida i to na mnogo načina. Gol Luke Jovića posle sjajne kombinacije Tadića i Pavlovića, samo je jedan od detalja koji ukazuju na koliko mnogo načina možemo da uništimo rivala.

Da ne zaboravimo i gol Mitrovića posle kojeg smo odeteli u Katar, a pre nekoliko dana je i Sergej Milinković-Savić to potvrdio.

Druga stvar je buđenje Luke Jovića.

Vlahović i Mitrović već su dokazane klase i u klubu i u reprezentaciji, ali je Jović dugo bio u zapećku zbog problema u Realu.

Dva gola na dva meča, pokazala su da Srbija ima još jednog rasnog golgetera i opciju na koju će protivnici itekako moćo da računaju u budućnosti.

BONUS VIDEO Stolica, Došao sam da pobeđujem i vratim navijače na stadion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare