Foto: EPA-EFE/Jonas Ekstromer

Sjajna partija "Orlova" u Solni.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku sa 1:0 u utakmici 3. kola četvrte grupe B divizije Lige nacija rezultatom 1:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Jedini gol postigao je Luka Jović u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Fudbaleri reprezentacije Srbije savladali su Švedsku sa 1:0 golom Luke Jovića u utakmici 3. kola 4. grupe B divizije Lige nacija i napravili korak ka prvom mestu u grupi.

Izabranici Dragana Stojkovića stigli su u Solnu na meč protiv Šveđana svesni da bi trijumf znatno popravio šanse za prvo mesto u grupi, i poprilično ofanzivno su ušli u susret. Doduše, u 2. minutu je jedan povratan pas Strahinje Pavlovića ka Marku Dmitroviću lako mogao da završi u golu „Orlova“, ali je čuvar mreže uspeo da nekako loptu izbaci u korner.

Od tog momenta Srbija je krenula u napad, pa je u 8. minutu nakon centaršuta Darka Lazovića odbrana Švedske „skinula“ loptu sa glave Luki Joviću, potom je u 42. minutu nakon slobodnog udarca Tadića Nikola Milenković za delić sekunde zakasnio, ali je u trećem minutu sudijske nadoknade ipak viđen gol.

Centrirao je Tadić iz kornera, Pavlović odlično skočio, glavom spustio loptu ka Joviću, a napadač Reala zatresao mrežu rivala.

To je bio jedini gol na meču, pa je Srbija minimalnim rezultatom došla do pobede, a kako je susret u Norveškoj između domaćina i Slovenije završen 0:0, „Orlovi“ su tako prišli Norvežanima na bod minusa (Srbija ima 6, Norveška 7).

Naredni meč Srbija igra 12. juna u Sloveniji.

Švedska – Srbija 0:1

(Jović 45+3)

Stadion: Frends arena; Sudija: Lorens Viser

Švedska: Olsen – Anderson, Nilson (od 42. Kurtulus), Ekdal, Avgustinson – Kajuste, Olson (od 77. Forsberg), Svanberg – Elanga, Kuason, Klason (od 77. Gudmundson)

Srbija: Dmitrović – Milenković, Veljković, Pavlović (od 77. S. Marković) – Lazović (od 63. Kostić), Gudelj, Milinković-Savić, Terzić (od 63. Radonjić) – Tadić, Đuričić (od 69. Račić) – Jović (od 77. Lukić)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Švedska - Srbija 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar