Jake reči kapitena Srbije.

Srbija je sa 1:0 savladala Švedsku, napravila korak ka prvom mestu u 4. grupi B divizije Lige nacija, pošto nakon dve vezane pobede zaostaje za Norveškom samo jedan bod.

PROČITAJTE JOŠ...

Oba trijumfa došla su nakon odličnih partija „Orlova“, a prednjačio je kapiten Dušan Tadić.

Protiv Slovenije je, nakon 1:1 u prvom poluvremenu, šansu dobio u drugom delu i bio ključni faktor u furioznih 45 minuta tokom kojih su postignuta tri gola, da bi nakon njegovog kornera i povratnog pasa Strahinje Pavlovića Luka Jović veoma lepo u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena zatresao mrežu.

Tadić je po završetku meča u izjavi datoj RTS-u izrazi zadovoljstvo i zbog pobede, ali i zbog podrške:

„Mislim da smo bili koncentrisani na utakmicu, želeli smo da pobedimo i nagradimo ove predivne navijače. Kada dođe ovoliko ljudi sa ovoliko srpskih zastava, imaš obavezu da ih nagradiš pobedom“, rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

Potom je pohvalio sve koji su nastupili na meču:

„Kada postoji sistem i način igre, kada upadne jedan ili dva ili tri nova igrača, nije nikakav problem. Svi su odlično odradili posao. Samo treba da nastavimo tamo gde smo stali i da uživamo u igri“.

Najjače je ipak ostavio za kraj. Dugo je reprezentaciji Srbije spočitavano da joj nedostaje želja da nemilice zatrpa gol rivala, da ne igra ofanzivno… Taj stav je prošlost, a Tadićeve reči će ostati kao veliki motiv za buduće naraštaje:

„Mogli smo da budemo bolji u drugom poluvremenu, jer smo bili mnogo bolji, ali smo morali da krunišemo drugim ili trećim golom“, rekao je Tadić i pokazao da Srbija pod vođstvom Dragana Stojkovića ne želi samo pobedu – već da do nje dođe na što ubedljviiji način. Promena mentaliteta možda na prvi pogled mala, ali na duže staze ogromna – pogotovo sa Svetskim prvenstvom na vidiku.

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar