Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Drugačiji od drugih.

U svetu fudbala, gde se atleticizam i taktika prepliću, a novac diktira izbore u karijeri, postoji retka vrsta igrača koji prevazilaze granice igre, uzdižući je do umetničke forme.

Rafael Leao nije zaboravio da fudbal pored posla i dalje može da bude igra i da nije sve u sumanutom profitu.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaler Milana je u sezonama iza nas oduševio fudbalski svet maestralnim partijama i potezima koji ostavljaju bez daha, pa su mnogi očekivali da ga ovog leta vide u nekom finansijski moćnijem klubu u odnosu na Milan.

Međutim, nisu ga privukli petrodolari Saudijske Arabije niti primamljive ponude Čelsija, Arsenala i Real Madrida koji su bili u trci za njegovo dovođenje.

Najbolji igrač serije A u sezoni 2021/2022 kada je Milan vodio do titule ipak je odlučio da ostane u gradu mode i umetnosti i zov novca ostavi za neke druge prilike.

Tako je odbio da bude deo jurnjave za novcem koja je obuzela svet fudbala i gde igrači radije biraju unosnije ponude ne vodeći računa o takmičarskom delu.

„Ostao sam u klubu, jer mi je Milan pomogao da ostvarim sve svoje ciljeve. Zajedno smo osvojili ‘Skudeto’, a ja sam postao bolji fudbaler. Osećam da sam zreliji, osećam se kao vođa ovog tima. Mislim da je odluka da ostanem bila najbolja u ovom trenutku, jer imamo još mnogo toga da postignemo. Možemo da trijumfujemo u Ligi šampiona, a ja želim da osvojim ‘Zlatnu loptu’“, rekao je Leao.

Takvi igrači uglavnom ostaju upamćeni kao posebnim sposobnostima, hvaljeni kao prirodni talenti koji su bili predodređeni za velike stvari.

Leao nije izuzetak, teško je opisati njegove zadivljujuće nastupe kao nešto drugo osim umetnosti u pokretu. Sa samo 24 godine, superzvezda je čvrsto usmerena ka stvaranju istorije, a jedna stvar koja se sa sigurnošću može reći je da mu ne nedostaje glad ili ambicija koja je potrebna.

Sve je počelo u akademiji Sportinga iz koje ga je put odveo u Lil, a zatim u Milan za koji je već odigrao 130 utakmica.

2022. se pokazala kao uspešna godina za portugalskog reprezentativca, koja ga je lansirala na globalnoj sceni i gde je bio pokretačka snaga iza dugo očekivanog osvajanja Skudeta od strane Milana. Priznat za svoje napore nagradom za igrača godine u Seriji A, zaokružio je godinu sa stilom svojim debijem na Svetskom prvenstvu, postigavši dva gola na turniru.

Leao se smatra veštim i tehničkim sjajnim igračem sposobnim da igra na oba boka, zbog svoje svestranosti. Visok i mršav, Leao ima eksplozivnost i brzinu što mu omogućava da igra i kao centarfor, polušpic ili krilo.

On svojim pokretima rasteže i remeti odbranu, sa i bez lopte a posebnio oduševljava driblintzima kojima podseća na stare majstore.

Kako njegovo ime počinje da postaje sinonim za kreativnost i gracioznost na najvećim pozornicama, Leao pokazuje svoje umetničko umeće van terena, bilo da je to u svetu mode ili kroz svoje muzičke podvige kao „Vej 45“.

Iako mu je to samo hobi, Leao pripisuje muzici to što mu je omogućila da se izrazi i ispriča svoju priču na način koji je njegov. Predvodeći novi talas igrača koji se ne plaše da pokažu ličnost, on odiše nivoom samopouzdanja koji se projektuje u njegovim nastupima na terenu.

„Bilo je to za vreme karantina. Trenirali smo kod kuće i imali smo dosta zastoja, muzika je bila nešto čime sam želeo da se bavim neko vreme pa sam iskoristio vreme koje sam imao da isprobam i bio sam veoma zadovoljan rezultatom. Pre nego što sam objavio album, pokazao sam ga ljudima koji su mi bliski koji su takođe na muzičkoj sceni i povratne informacije su bile pozitivne tako da se nisam plašio reakcije javnosti. „Muzika je deo moje porodice. Moj ujak je bio di-džej, otac pevač, a muzika mi je hip-hop. Tako se izražavam jer sam veoma stidljiva, ne pokazujem često svoja osećanja. Ali ja to mogu preko muzike.Teme o kojima repujem uglavnom su odrastanje u siromašnom naselju u malom gradu.Neki saigrači su slušali moje pesme.Neki su se smejali,neki me podržavali.Nasmejao se Zlatan Ibrahimović.Rekao mi je da se fokusiram fudbal, a ne muzika. Ostali su rekli da nastavite da pucate“, rekao je Leao.

Pored fudbala i mutike, oprobao se kao maneken za modnoi brend „Gafer“, a istakao je u jednom intervjuu da bi voleo da radi i sa Luj Vitonom.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar