Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Renato Sančes, jedan od najboljih igrača Benfike, neće igrati protiv Crvene zvezde 19. septembra (18.45) u meču prvog kola Lige šampiona.

Sančes se povredio na treningu i zbog toga će morati da napravi pauzu od nekoliko nedelja, prenosi pouzdani portugalski portal „Mais Futebol“.

Portugalac je u Benfiku stigao ovog leta kao pozajmljeni igrač Pari Sen Žermena, dok je prethodne sezone nastupao u Romi.

PROČITAJTE JOŠ

Sančes je nekada bio jedan od najvećih talenata u svetskom fudbalu, a svi ga se dobro sećamo iz perioda kada je igrao za Bajern iz Minhena.

Bio je i strelac Sančes u već sada epskom meču Portugala i Srbije kada su „orlovi“ golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

U karijeri je nastupao i za Svonzi, ali i Lil koji ga je od Bajerna otkupio 2019. godine za 20 miliona evra.

Koliko će Crvena zvezda zaraditi od plasmana u Ligu šampiona?

Fudbaleri Crvene zvezde ispunili su jedan od glavnih ciljeva ove sezone – plasirali su se u Ligu šampiona. To je automatski značilo i da će crveno-belih imati veliki prihod od plasmana u elitno takmičenje, a sada je poznato i koliko.

Sada, nekoliko dana pre starta Lige šampiona, specijalizovana stranica „FootballMeetsData“ objavila je nezvaničnu listu koliko su klubovi već sada zaradili.

Osnovni finansijski prihod za prolaz u elitno društvo povećan je u odnosu na prošlu sezonu na 18,62 miliona evra.

Tu su i nagrade od marketinških prava i od UEFA koeficijenta. Gledajući marketing, Zvezda je tek na 33. mestu, dok je po koeficijentu na 25. i 28. mestu.

Što bi značilo, kada se sve računa, da će na račin šampiona Srbije leći ukupno 25,47 miliona evra, bez nagrada za osvajanje poena.

Takođe, Zvezda će zaraditi i od cene ulaznica, koje će sigurno biti drugačije u odnosu na situaciju da je srpski šampion završio u Ligi Evrope.

Zvezda će odigrati minimum osam utakmica u novom formatu Lige šampiona, po četiri kod kuće i u gostima, a za trijumf se dobija 2,1 milion, dok remi vredi 700.000 evra.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle Srbija – Španija u Ligi nacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare