Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Radnik kao gosti u Surdulici sa 4:1 (2:0), u 13. kolu Superlige. Strelci za prvaka bili su Gavrić, Ben, Kanga i Vukanović, a počasni pogodak poraženog domaćina delo je Pavlova.

Šampion Srbije osokoljen demoliranjem Slovana u 2. kolu Lige Evrope (5:1) zabeležio je i ubedljiv superligaški trijumf, posle dva vezana meča bez pobede.

Trener Dejan Stanković rešio je da malo “promeša karte”, što je bilo i očekivano, i nije se odrazilo na cilj i konačan rezultat. Ujedno je odmorio glave adute pred Gent i u pravom raspoloženju dočekuju meč sledeće runde Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Nije bilo na terenu Dijega Falčinelija, tek kasnije ušao je Mirko Ivanić, ali su se zato tu Gelor Kanga i Ričmond Boaći našli u startnih 11 i u velikoj meri odlučili susret u Surdulici.

Boaći je konačno sanirao povrede i bio željan igre, kao i Srđan Spiridonović, koji je posle dužeg vremena dobio šansu od početka.

Partizan je u subotu pobedio Mačvu rezultatom 2:0, čime je prišao Zvezdi na šest bodova, ali je razlika posle nepuna 24 časa vraćena na devet koraka.

Takav ishod najavio je Željko Gavrić novom majstorijom u 16. minutu, a potvrdio El Fardu Ben u finišu prvog poluvremena golom sa peterca za 2:0.

U nastavku su viđena još tri pogotka i to u samo 10 minuta… Kanga je uz pomoć defanzivca Radnika zatresao mrežu, da bi rezervista Jevgenij Pavlov posle kornera vratio nadu Radniku, ali se za konačnih 4:1 pobrinuo Aleksa Vukanović.

Šansu do kraja su dobili i talentovani Strahinja Eraković, Nikola Krstović i Andrija Radulović u crveno-belom dresu, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Meč Radnik – Crvena zvezda iz minuta u minut mogli ste da pratite uz blog uživo na Nova.rs.

Radnik – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Stadion: Radnika. Bez gledalaca. Sudija: Bojan Nikolić.

Strelci: Pavlov u 56. minutu za Radnik, a Gavrić u 16, Ben u 40, Kanga u 53. i Vukanović u 63. minutu za C. zvezdu.

Radnik: Kostić – Đorđević, Stojanović, Kričak, Stevanović – Jović, Subotić (od 58. Oreščanin) – Bogdanovski, Lukić (od 46. Pavlov), Spasić – Makarić.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov (od 57. Eraković), Degenek, Gobeljić – Petrović – Spiridonović (od 72. Ivanić), Ben (od 57. Vukanović), Kanga, Gavrić (od 82. Radulović) – Boaći (od 72. Krstović).

KRAJ! Toliko za ovaj blog uživo

82′ Poslednja izmena u Zvezdi

Finiš meča na terenu u Surdulici provešće Andrija Radulović, a duel sa Radnikom je završen za Željka Gavrića.

76′ PREČKA!

Ostao je sam Marko Gobeljić prilikom kornera Kange i lukavo, lobom, pokušao da zatrese mrežu iskosa sa desne strane, ali je lopta ostala na prečki.

72′ Još dve izmene Stankovića

Na terenu su Krstović i Ivanić, a meč su završili Spiridonović i Boaći, kome je malo nedostajalo da se upiše u strelce posle serije povreda.

63′ GOOOOOOL! Zvezda vodi 4:1

Strelac Aleksa Vukanović. Ređaju se pogoci u Surdulici kao na traci i Zvezda opet ima ubedljivo vođstvo. Stanković je izvršio dve izmene, umesto Pankova i Bena ušli su Eraković i Vukanović, kome je šest minuta na terenu bilo dovoljno za gol. Odlično je reagovao na centaršut Gobeljića, dobro se okrenuo i zatresao mrežu Kostić za 4:1.

56′ GOOOOOL! Radnik smanjio na 3:1

Strelac Pavlov. Isplatila se izmena Slavoljubu Đorđeviću… Visoki Jevgenij Pavlov ostao je usamljen u petercu prilikom kornera sa leve strane i lako matirao Borjana za 3:1.

53′ GOOOOL! Zvezda vodi 3:0!

Strelac je Gelor Kanga! Lepo je Gajić iz prve odigrao do Boaćija, on je nesebično ostavio loptu Kangi, a njegov snađan šut je uz odbitak završio iza Kostićevih leđa za 3:0.

52′ Gajić opet izblokiran

Veoma ofanzivno deluje Zvezdin desni bek, i opet je njegov šut izblokiran, a ovaj put ga je veoma dobro proigrao Spiridonović sa leve strane.

50′ Stanković nezadovoljan

Sve opasniji Radnik, zapretio je preko Makarića i Spasića, neprecizno, u samo nekoliko minuta, pa je trener gostiju Dejan Stanković zahtevao od svojih izabranika da se – uozbilje.

Foto: Starsport

47′ Gajić izblokiran, Radnik menja

Preti Zvezda na samom početku drugog dela, pokušaj Gajića je izblokiran posle odlične akcije. Sa druge strane, trener Radnika Slavoljub Đorđević napravio je prvu izmenu u pauzi i umesto Lukića na teren poslao napadača Pavlova.

46′ POČELO JE DRUGO POLUVREME

Foto: Starsport

45′ POLUVREME

Igra Crvena zvezda koliko joj je dovoljno u Surdulici i golovima Gavrića i Bena stekla je opipljivu prednost uoči velikog odmora.

40′ GOOOOL! Zvezda vodi 2:0!

Strelac El Fardu Ben! Gobeljić je odlično centrirao sa leve strane, snažan šut Boaćija sa peterca zaustavio je golman Kostić, ali se lopta odbila pravo do Bena kome nije bilo teško da zatrese mrežu u Surdulici.

29′ Kanga pogrešio, spasao ga Pankov

Poigravao se Kanga i pogrešio, pa se Makarić našao u prodoru, umalo i prilici, ali ga je Pankov zaustavio u duelu na ivici kaznenog prostora.

23′ Probao i Spiridonović

Željan je fudbala Srđan Spiridonović, odlično funkcioniše po „pojačanoj“ levoj strani sa Gavrićem, i sa distance je šutirao pored leve stative.

18′ Gobeljić – zamalo

Razigran je strelac vodećeg gola za Crvenu zvezdu, proigrao je Gavrić na levoj strani Gobeljića, ali je ispred njega u poslednjem trenutku uklizao Đorđević i otklonio opasnost po Radnik.

16′ GOOOL! Vodi Zvezda 1:0

Strelac Željko Gavrić! Dugo je trajala akcija crveno-belih, kružila je lopta i na kraju je Gavrić, posle odbitka na centaršut Gajića, maestralno sa 10-tak metara pogodio gornji levi ugao. Još jedan lep pogodak mladog krilnog napadača srpskog šampiona.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

12′ Zvezda napada sve vreme

Spiridonović je centrirao sa levog krila ka Benu ispred gola je uspešno intervenisao golman Kostić. Crveno-beli sve vreme kontrolišu ritam u Surdulici…

10′ Još tri utakmice u toku

Od 15 časova počele su još tri utakmice na kojima mreže takođe miruju… Igraju Javor – Radnički, Mladost – Proleter i Napredak – Spartak.

7′ Probao i Gajić

Odlično igra Milan Gajić u poslednje vreme, ušao je sa desne strane sada malo u sredinu i slabijom, levom nogom šutirao pored bliže stative.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

6′ Lukić umalo iznenadio Borjana

Preti i Radnik… Talentovani Lukić, U19 reprezentativac Srbije, oprobao je udarac sa oko 20 metara i poslao loptu malo iznad prečke Borjanovog gola.

3′ Dobar šut Kange

Od početka Gelor Kanga diriguje Zvezdinom igrom u Surdulici i posle jedne duže akcije šutirao je sa oko 25 metara pored stative.

1′ POČELA JE UTAKMICA

14.43 Borjanov 151. meč

Milan Borjan je protiv Slovana odigrao jubilarnu 150. utakmicu u Zvezdinom dresu i na čak 73 meču sačuvao je mrežu. Osvojio je tri titule i dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope. Kapiten u pravom smislu te reči…

14.35 Radnik u odličnoj formi

Ekipa iz Surdulice, na čijoj klupi sedi bivši fudbaler Zvezde Slavoljub Đorđević (i nekadašnji trener omladinaca crveno-belih), neporažena je na poslednja četiri meča. Zabeležila je tri pobede i remi, i tako se Radnik popeo na 15. mesto, pa je na korak da pobegne iz zone ispadanja.

14.32 Stanković „promešao karte“

Konačno Dejan Stanković može da računa na Ričmonda Boaćija, koji će predvoditi napad umesto Dijega Falčinelija. U ofanzivnom delu veznog reda je i oporavljeni Gelor Kanga, šansu je dobio i Srđan Spiridonović, dok odmaraju Sanogo, Ivanić, Katai, Nikolić…

Promene su i u crveno-beloj odbrani, pa je Gobeljić na levom beku umesto Rodića, dok štoperski tandem čine Degenek i Pankov koji menja Milunovića.

14.30 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti meč 13. kola Superlige između Radnika i Crvene zvezde u Surdulici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar