Ben Zvezda
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

El Fardu Ben se još jednom fenomenalnom partijom, krunisanom s dva gola u dresu Crvene zvezde na utakmici protiv Slovana (5:1) upisao u istoriju kluba, čime se izjednačio sa Ričmondom Boaćijem.

Nema sumnje da je El Fardu Ben jedan od igrača kome igranje na stadionu „Rajko Mitić“ predstavlja dodatni motiv.

To se pokazalo na utakmici protiv Europe kada je u jedinom evropskom kvalifikacionom odigranom u Ljutice Bogdana ove sezone postigao het-trik.

PROČITAJTE JOŠ

Duelom protiv Slovan Libereca izabranici Dejana Stankovića dočekali su evropsku jesen na Marakani, a Ben je postigao dva pogotka, upisao je asistenciju, i pokazao zašto slovi za jednog od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

Pretekao je na listi evropskih strelaca legende kluba Miloša Šestića i Boška Đurovskog, koji su se 10 puta upisali u listu strelaca na internacionalnim utakmicama, ali i Stanislava Karasija koji je čak 11 puta pogađao za crveno-bele.

Na taj način El Fardu Ben zauzeo je petu poziciju izjednačiši se sa Ričmondom Boaćijem koji je 12 puta zatresao mrežu protivnika u evropskim duelima.

Momak sa Komorskih ostrva imaće priliku da u narednom periodu postane i najefikaciji stranac Crvene zvezde u evropskim duelima, što ga kao što ističe čini veoma ponosnim. Ispred njega su trenutno Zoran Filipović (28 golova), Bora Kostić (20), Dušan Savić (20), Nikola Žigić (17).

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Trudim se da ispišem istoriju u Crvenoj zvezdi. Veoma sam ponosan što u tome uspevam i na svakoj utakmici se trudim da postignem nešto veliko. Jako je lep osećaj biti među legendama kluba, ponosan sam zbog te činjenice“ izjavio je El Fardu Ben.

Podsećamo El Fardu Ben je prvenac u evropskim utakmicama postigao na stadionu “Rajko Mitić” 2018. godine u pobedi protiv Spartaksa u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i najavio odlične partije u evropskim takmičenjima.

Ostaće upamćena i dva gola na gostovanju protiv Salcubrga kojima je Ben doveo Crvenu zvezdu do jednog od najvećih uspeha u novijoj istoriji našeg kluba.

Lista Zvezdinih strelaca u evro takmičenjima

Zoran Filipović – 28

Bora Kostić – 20

Dušan Savić – 20

Nikola Žigić – 17

Darko Pančev – 14

El Fardu Ben – 12

Ričmond Boaći – 12

Stanislav Karasi 11

Miloš Šestić 10

Boško Đurovski 10

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar