Foto: EPA/DANIEL KARMANN

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Ser Bobi Čarlton preminuo je posle slučajnog pada u staračkom domu, navodi se u izveštaju istrage o njegovoj smrti.

Kako je preneo BBC tokom istrage pred sudom u Češiru navedeno je da je Čarlton živeo u staračkom domu koji brine o dementnim pacijentima.

Glavni patolog Žaklin Devoniš zaključila je da je slučajno došlo do smrti.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je rekla da je Čarlton izgubio ravnotežu kada je ustao sa stolice, udarivši u prozorsku dasku i verovatno radijator.

Osoblje je tada pregledalo telo i nije bilo vidljivih povreda, a zabeleženo je da je njegova pokretljivost bila nepromenjena.

Kasnije su primetili otok na leđima i pozvana je hitna pomoć u centar u kome je boravio od jula. On je posle toga odveden u lokalnu bolnicu pre nego što je prebačen u bolnicu u Maklesfildu.

Čarlton je umro u bolnici 21. oktobra u 86. godini. Legendarni Englez je odigrao 758 utakmica za Mančester junajted od 1956. do 1973. godine, a postigao je 249 golova za klub sa „Old traforda“.

Sa Mančester junajtedom je osvojio titulu šampiona Evrope 1968. godine, kao i tri titule prvaka Engleske i jedan FA kup.

BONUS VIDEO Autogol Grafšapa protiv Emena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar