Potvrđeno: SNS trener izbačen iz fudbala na 18 meseci

Fudbal 27. apr. 202117:43 > 18:11
Podeli:
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je i definitivnu odluku po kojoj je Dragan Antić Recko, trener fudbalskog kluba Dinamo iz Vranja, suspendovan na 18 meseci.

Antić je od strane fudbalskog saveza Srbije kažnjen sa 18 meseci suspenzije zbog incidenta koji se dogodio tokom utakmice između kruševačkog Trajala i Dinama koja je odigrana 12. marta.

Trener ekipe iz Vranja tada je nezadovoljan suđenjem uputio niz uvreda na račun sudija, a posebno se okomio na Jelenu Cvetković, damu koja je na toj utakmici imala ulogu četvrtog sudije.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon što je isključen, Antić je pokušao da se obračuna sa pripadnicima obebezbeđenja, da bi potom i policija bila prinuđena da reaguje, s obzirom na to da je Antić pokušao da sa krova tunela koji vodi u svlačionicu predvodi svoju ekipu.

Prvobitna presuda izrečena je 18. marta, nakon čega je Antić uputio žalbu koja je i usvojena, pa je predmet vraćen Disciplinskoj komisiji, koja je ponovo donela istu odluku.

„U 71. minutu glavni sudija utakmice, Danilo Jerinić, pokazao je drugi žuti karton šefu stručnog štaba Dinama, Draganu Antiću (prvi je dobio u 16. minutu zbog nesportskog ponašanja). Od samog početka utakmice, šef stručnog štaba Dinama je počeo da psuje i vređa igrače („Je**m ti mater!“ , „Majmune!“, „Govedo!“, „ Budalo!“), a zatim i sudije na skoro svaku njihovu odluku („Majku vam, poslali su vas da me izbacite iz lige!“).

Četvrti sudija utakmice, Jelena Cvetković, više puta ga je upozoravala. U 16. minutu, posle pada napadača Dinama u kaznenom prostoru domaćina, Antić je nepristojno uz psovke, vređao sudiju da dosudi kazneni udarac za njegovu ekipu. Sudija mu je pokazao žuti karton na intervenciju četvrtog sudije. U nastavku utakmice on je nastavio u istom stilu. U 71. minutu zbog nesportskog ponašanja i vređanja sudije glavni sudija utakmice je Antiću pokazao drugi žuti karton a potom i crveni.

Pored aut linije nastala je velika gužva, Antić je fizički nasrnuo na četvrtog sudiju želeći da se fizički obračuna sa njom uz psovke: „šta glumiš, je**m ti mater Kosovsku, pi**a vam materina lopovska“. Zahvaljujući brzoj reakciji obezbeđenja, a pre svega Komesara za bezbednost Trajala Predraga Stanisavljevića koji je telom zaštitio četvrtog sudiju i Antića uhvatio za ruke.

Posle ubeđivanja i psovki Antić je napustio teren za igru uz pratnju obezbeđenja utakmice. Posle nekoliko minuta Antić se pojavio na tribini i počeo da psuje i vređa. Na moju intervenciju preko Komesara za bezbednost domaćina, intervenisala je i policija koja ga je smirila“, stoji u izveštaju delegata sa ovog meča.

Prvobitna presuda je vraćena jer Antić nije bio saslušan, da bi u svojoj izjavi „ostao pri onome što je izrekao“, a u saopštenju Disciplinske komisije navedeno je i da nije pokazao ni trunku kajanja zbog izrečenog.

„Jednodušni zaključak prvostepenog disciplinskog organa je da u konkretnoj pravnoj situaciji ima mesta primeni članova 42 i 43 Disciplinskog pravilnika FS Srbije. Naime, prilikom izvršenja ovog prekršaja učinilac je postupio sa naročitom odlučnošću, upornošću i bezobzirnošću te je i sam prekršaj proizveo naročito teške posledice koje se tiču ugleda same utakmice i kompletnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ...

Prilikom odmeravanja kazne učiniocu disciplinskog prekršaja uzete su u obzir sve otežavajuće okolnosti koje postoje u konkretnom slučaju, a naročito težina učinjenog disciplinskog prekršaja, njegove posledice, stepen odgovornosti disciplinskog prekršioca, pobude iz kojih je prekršaj učinjen, a poseban akcenat je stavljen na ranije ponašanje i držanje disciplinskog prekršioca kako neposredno nakon izvršenog disciplinskog prekršaja tako i sve druge okolnosti koje se odnose na ličnost učinioca.

Na osnovu svega navedenog izrečena je strožija kazna od propisane ponajpre imajući u vidu da je učinilac ranije kažnjavan za prekršaj, a kod istog postoje i elementi da je učinilac ranije bio dva ili više puta kažnjavan za iste ili slične prekršaje, da se se nesumnjivo radi o visokom stepenu recidivizma u njegovom ponašanju, da postoji evidentna i otvorena sklonost kod učinioca prekršaja za vršenje prekršaja, kao i da između ranijih odluka o kaznama i odluke o ovoj kazni nije protekao rok duži od jedne godine“, takođe stoji u saopštenju Disciplinske komisije.

Ova odluka nije konačna, s obzirom na to da Antić ima mogućnost žalbe u roku od 48 časova od dana prijema odluke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar