Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

Poznati fudbalski as bio je nemoćan da uradi bilo šta.

Direktor reprezentacije Izraela Josi Benajun, nekadašnji fudbaler Liverpula, Čelsija i Arsenala strahovao je za porodicu u prvom danu rata u toj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ:

Palestinska militaristička organizacija Hamas napala je Izrael i ubila više stotina ljudi, dok su hiljade ranjene.

Izraelski mediji pišu da je meta napada bila i porodica rekordera nacionalnog tima Izraela po broju nastupa (102) i da je Benajunov sestrić ubio trojicu terorista.

Dvadesetogodišnjak je bio sa majkom, Josijevom sestrom Rojtel i porodicom u Bariju u oblasti Gaze, u jednom od naselja napadnutom od strane terorista.

Benajunov zet Šaron Šabo je bio prvi na liniji paljbe i ranjen je kada je otišao u redovnu vožnju bicikla. Na putu do kuće su teroristi zapucali na njega i pogođen je u ruku.

Skočio je sa bicikla, pobegao u obližnje polje i čekao do ranog popodneva. Za to vreme, u kibucu su teroristi probali da provale u porodičnu kuću i tamo je Rojtelin sin Šaked, inače vojnik u 51. bataljonu, ubio trojicu napadača.

Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

Dok je napad trajao, majka se sa ostalom decom sakrila na malom tavanu na gornjem spratu kuće.

„Josi, spasi nas, imamo teroriste u dnevnoj sobi, molim te, spasi nas“, prenosi izraelski Ynet reči nećaka slavnog fudbalera.

Kasnije je zaista došlo do incidenta, a oko 15 časova kada je veza već bila prekinuta, trojica terorista su unutra ubijena, ali je grupa spolja počela da baca bombe na kuću.

Dom je izgoreo, ali je Benajunova porodica pobegla preko krova kuće i srela se sa izraelskim vojnicima koji su odgovorili na napad. Tek oko ponoći je porodica sklonjena iz pogođenog područja i u bolnicu Soroka.

„Šokiran sam, ovo je bilo jedno veliko čudo. Krili su se celog dana, zet je bio ranjen, a dečak heroj je eliominisao teroriste u kući. Primljene poruke i činjenica da je prekinuta veza su me umalo onesposobili“, rekao je Benajun. Kaže da mu je to bio najteži dan u životu, jer je već počeo da se miri sa sudbinom i da strahuje na najgore.

BONUS VIDEO: Fudbalski biser – Eduardo Kamavinga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar