Na spisku mlade reprezentacije Srbije nalaze se po trojica igrača Mančester sitija i Crvene zvezde
Veljko Nikolić i Njegoš Petrović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Ilija Stolica, saopštio je spisak od 29 igrača na koje računa za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prevenstvo 2021. godine protiv Letonije i Bugarske.

PROČITAJTE JOŠ

Na spisku su – golmani: Marko Ilić (Voždovac), Dušan Marković (Rad), Ðorđe Petrović (Čukarički); odbrana: Svetozar Marković (Olimpijakos), Jovan Vlalukin (Metalac), Mihajlo Ivančević (Spartak Subotica), Nemanja Mićević (Mladost), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Mladen Devetak (Vojvodina), Jovan Nišić (Voždovac), Zlatan Šehović (Makabi Netanja), Erhan Mašović (Briž); sredina terena: Veljko Birmančević (Čukarički), Mirko Topić (Vojvodina), Filip Stevanović (Partizan), Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Mančester siti), Luka Ilić (Mančester siti), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Viktor Lukić (Radnik), Mihajlo Banjac (TSC), Igor Maksimović (Metalac); napad: Luka Adžić (Anderleht), Filip Stuparević (Votford), Nikola Čumić (Olimpijakos), Dejan Joveljić (Ajntraht), Slobodan Tedić (Mančester siti) i Viktor Živojinović (Proleter).

Zanimljivo, na spisku su po trojica igrača iz Mančester sitija i Crvene zvezde, odnosno jedan iz Partizana.

Mali fudbaleri igraće 4. septembara u gostima protiv Letonije, a četiri dana kasnije dočekaće Bugarsku na stadionu u Gornjem Milanovcu.

„Letonija je sa Bugarskom igrala 0:0, a pokazali su i u Novom Sadu da su nezgodan protivnik. Imamo ispred nas disciplinovanu ekipu koja se oslanja na jedan defanzivni pristup fudbalu i kroz brze napade pokušavaju da ugroze protivnika. Mi moramo da budemo pametni, strpljivi, mislim da je kvalitet na našoj strani i treba da donesemo bodove sa tog gostovanja. Posle toga nas čeka Bugarska, ekipa koja je prilmila najmanje golova u kvalifikacijama. Čvrsta i stabilna selekcija sa malo drugačijim sistemom igre, većim kvalitetom u odnosu na Letoniju, ali isto tako mislim da je i u ovom slučaju kvalitet na našoj strani. U Bugarskoj smo pobedili, verujem da to možemo da ponovimo i na našem terenu“, rekao Stolica za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Stolica je pozvao 29 fudbalera.

„Malo je specifična situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa sa kojom se suočava ceo svet. Jednostavno, nismo sigurni za jedan broj igrača u kakvoj se formi nalaze. S druge strane imamo situaciju sa bonus igračima u Superligi koje želimo da upoznamo sa našom idejom i načinom rada u reprezentaciji, ali i da dožive jednu satisfakciju, rekao bih nagradu za ono što pružaju u svojim klubovima na terenima elitnog ranga. Kada govorim o toj grupi igrača, onda je spisak mogao možda biti i veći, ali imaćemo i sledeće okupljanje, tako da je na igračima iz naše lige da se pokažu i nametnu“.

Selektor „orlića“ je istakao da mnogo problema ima sa igračima u odbrani.

„Sveta Marković izlazi iz povrede, Strahinja Pavlović je dobio poziv za A tim i ovom prilikom mu čestitamo… Voleo bih da tim putem ide što veći broj igrača iz mlade selekcije. I Dušan Vlahović je sa A selekcijom. U zadnjoj liniji imamo i slučaj Ranka Veselinovica koji zbog cele ove situacije nije u mogućnosti da bude sa nama. Mogao bi da doputuje iz Kanade, ali pravila nalažu da zbog pandemije u povratku mora da provede određeno vreme u karantinu. Mislim da ćemo izvući ono najbolje u ovom trenutku i napraviti dobar rezultat“, podvukao je Stolica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar