Foto: Goran Srdanov

Uoči utakmica Lige nacija protiv Turske i Rusije, selektor fudbalera Srbije Ljubiša Tumbaković je govorio o spisku svojih igrača i svojim idejama.

On je objavio spisak od 27 igrača, na kome se nalaze samo šestorica defanzivaca.

PROČITAJTE JOŠ

Uz to, na listi nema nijednog igrača koji primarno nastupa na poziciji desnog beka.

„Bio bi još veći problem da pričamo o nedostatku igrača koji su orijentisani prema napadu. Pitanje je načina i stila igre, ideja je da se kroz naredne dve utakmice afirmiše neki način igre koji će dati rezultat za ono šta je cilj, a to je da se prođe baraž za Evropsko prvenstvo. Način igre može da se menja u odnosu na zahteve, spisak koji smo napravili je za nijansu modifikovan u odnosu na spisak iz marta kada je trebalo da se okupimo. Vodili smo računa o tome da način i model igre prilagodimo igri koju naši reprezentativci imaju u svojim klubovima. Da li postoji hronični nedostatak igrača sa desne strane? Pa, ne znam, verovatno se s vremena na vreme nađe neka grupa igrača, pa se potom pojavi prostor u kom nema dovoljno igrača“, rekao je Tumbaković.

Kao moguća opcija za poziciju desnog beka pojavio se Nemanja Gudelj, defanzivni vezista koji je u mlađim kategorijama igrao i u poslednjoj liniji, ali ga Tumbaković ne vidi na tom mestu.

Govoreći o Nemanji Matiću rekao je da ga raduje što je kao 31-godišnjak dobio novi trogodišnji ugovor, a naveo je i da je priča o Luki Joviću već „stara novina“.

„Nećemo da pričamo šta smo radili, pričali. To sa Jovićem smo definisali još u decembru prošle godine i ne bih se vraćao na to. Što se tiče Marka Grujića, ja ga pratim godinama, nisam razgovarao sa njim, moj posao je da ga stavim na spisak, a kakav je nesporazum imao, ne znam i ne znam o čemu se tu radilo“.

On je naveo i da nije trener koji o sistemu igre „priča brojčano“.

„Ja imam svoju priču, sistem je raspored igrača na terenu u odnosu na kvalitet i potencijal igrača i onda praktično formiramo sistem. Ja se toga držim i ovoga puta ću. Da li će neko da odgovori zahtevima na poziciji koja je prepoznata kao pozicija desnog beka, videćemo, zavisi od kvaliteta načina igre protivnika“.

Tumbaković je naveo i da će Luka Milivojević propustiti ovu akciju kako bi se isprobali drugi igrači na njegovoj poziciji, ali ističe da je on proveren igrač i da je uvek tu uz reprezentaciju.

Tema je bio i Branislav Ivanović. Posle dužeg uvoda Tumbaković je istakao:

„Bane je sjajna ličnost i sjajan igrač, ja sam zatekao situaciju u kojoj se on oprostio od reprezentacije. Ne bi bilo mnogo profesionalno da se vraćamo, bez obzira na rezultat… Bio si tu, završio si, lepo smo se ispozdravljali i idemo u novu priču“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar