Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nakon trijumfalnog debija novog selektora Dragana Stojkovića protiv Republike Irske (3:2), navijači s nestrpljenjem očekuju novi meč Srbije i megdan sa evropskim šampionom Portugalom.

Legendarni Piksi je iznenadio sastavom i dobro promešao karte na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine, a duel sa Portugalom takođe ćete moći ekskluzivno da gledate na TV Nova S, večeras od 20.45.

Novi selektor je verovatno malo sakrio najveće adute Srbije pred najteži ispit u ovim kvalifikacijama, jer na stadion „Rajko Mitić“ dolaze Kristijano Ronaldo i zvezde Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ

Pobeda protiv Iraca uliva nadu da je i protiv evropskih prvaka vreme za novi veliki korak, i da je Stojković i za njih spremio recept.

Reprezentacija Srbije čak 11 godina nije trijumfalno započela neke kvalifikacije, što je prekinuto protiv Irske u velikom stilu. Nema sumnje da su Piksijevi „orlovi“ spremni da se nadigravaju i sa Portugalcima koje Srbija od osamostaljenja nije uspela da sruši.

U šest mečeva su upisana tri remija i tri poraza, pa će ovo biti prava prilika da Ronaldo i družina pognute glave napuste „Marakanu“. Istorija duela ovih reprezentacija ukazuje nam da ćemo sigurno videti pogotke, jer su prilikom svakog okršaja postizale najmanje po gol.

Piksi je objasnio kako „nema strah od Portugala“ i da ima puno poverenje u Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića koji su bili strelci protiv Irske. Ključevi igre opet će biti u nogama Dušana Tadića, koji je mozak ove generacije, što je sa tri asistencije potvrdio i u uvodnoj borbi za Katar. Srbija bi ovog puta mogla da igra za nijansu defanzivnije, a šansu će verovatno tražiti kroz brze kontranapade.

Posle utakmice s Portugalom sledi put u Baku na megdan Azerbejdžanu (30. mart). Sve utakmice Srbije, ali i ostali TV sadržaj za celu porodicu, dostupan je u EON Porodičnom paketu bez ugovorne obaveze za 799 dinara, koji možete da aktivirate na eon.tv. EON Porodični paket nudi 15 domaćih TV kanala, od kojih je 11 u HD, Video klub, EON Smart TV i tri EON mobilne aplikacije, kao i funkciju vraćanja sadržaja do sedam dana unazad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare