Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kada god Kristijano Ronaldo dođe u Srbiju doživi niz neobičnih situacija. Ono što se najboljem na svetu dešava van terena, često je zanimljivije od same igre, a navijači su znali da ga "provociraju" na način na koji niko nije ni očekivao.

Prošlo je godinu i po dana od kada je Portugal poslednji put bio u Srbiji. „Moreplovci“ su u efikasnom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavili sa 4:2, ali je veliku pažnju privuklo skandiranje navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Spontano je na stadionu „Rajko Mitić“ krenulo da se ori „Mesi, Mesi“ čime su navijači pokušavali da izbace iz ritma jednog od najboljih igrača na svetu. Poslednjih 15 godina je upravo Lionel Mesi najveći takmac Ronaldu za sva individualna priznanja, pa nije ni čudo što su navijači pokušali ovako da „pecnu“ najboljeg na svetu.

Čitavu scenu je iz lože posmatrao i legendarni Žoze Murinjo, koji se sakrio ispod kačketa, ali su ga ubrzo svi prepoznali.

Sve mečeve reprezentacije Srbije moći ćete da ispratite direktno uz kanal Nova S.

Ronaldo je na sve ove prozivke odgovorio golom u 80. minutu, a onda su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka usledile dve scene za pamćenje.

Jedan navijač je uspeo da protrči pored redara i obezbeđenja i da priđe Ronaldu. Pritrčao je do najboljeg igrača Portugala, a na trenutak su se mnogi zabrinuli šta bi mogao da uradi. Ipak, on nije imao nikakvu zlu nameru, pa je samo iskoristio priliku da pita Portugalca da mu da dres.

Na kraju su ga redari sproveli van terena, a on je ostao bez željenog trofeja i pored toga što se videlo kako moli Portugalca da mu pokloni opremu.

Nije samo on želeo fotografiju sa Portugalcem jer je u ruci držao telefon, već i sin našeg velikog asa.

Nemanja Matić je sa sinom sačekao Ronalda ispred svlačionice, zatražio od nekadašnjeg asa Reala i Mančester junajteda da se fotografišu.

Sin bivšeg reprezentativca Srbije je tako dobio priliku da se fotografiše sa idolom, a upravo je tata zabeležio taj trenutak.

Matić je kasnije otkrio da je Ronaldo omiljeni fudbaler njegovog sina.

„Moj sin bi rekao da je Ronaldo najbolji. Dosta su različiti. Ronaldo ima talenat, ali pre svega na način koji trenira pravi razliku. Ne kažem da Mesi ne trenira. Obojica dominiraju fudbalskom scenom već petnaest godina sa svojim stilom, za mene su na istom nivou. Možda su i dva najbolja igrača ikada“, izjavio je Matić.

Ovog puta je po dolasku u Srbiju, što je bio četvrti dolazak Ronalda u prestonicu naše zemlje, jedan dečak pokušao da dobije autogram od Kristijana. Ipak, svi fudbaleri su direktno sprovedeni u autobus, pa je mali Boris ostao razočaran, iako je na ramenima tate držao transparent na kom je pisalo „Kristijano, prešao sam 1.300 kilometara da bih dobio tvoj autogram. Boris“.

Dečak i roditelji nisu otkrili odakle su doputovali u Beograd.

Prvi put je slavni fudbaler u našu prestonicu došao sa samo 17 godina kada je kao igrač Sportinga igrao protiv Partizana. Te 2002. godine je Ronaldo bio jedan od najzapaženijih aktera, a na kraju je Partizan uspeo da porazi rivala u prvom kolu UEFA Kupa.

Sledeći put je stigao u Beograd pet godina kasnije, a taj meč ostaće upamćen po tome što je Igor Duljaj majstorski sačuvao Portugalca. Kao desni bek uspeo je da zatvori sve prilaze Kristijanu ka golu, pa je Portugal morao da se zadovolji remijem (1:1).

Postoji još jedna, ali znatno dalja veza Ronalda sa Beogradom. Njegova nesuđena tašta Sonja Suarez iz Kolumbije povređena je u eksploziji džipa u našoj prestonici, a tom prilikom je poginuo Strahinja Stojanović. Njena ćerka Paula je dugo bila u vezi sa Ronaldom, a jednog leta su isplivale i vrele fotografije sa jednog njihovog krstarenja.

Šta god da se desi Ronaldo se iz Beograda uvek vrati sa nekim neobičnim iskustvima, navijači su mu više puta pokazali koliko mu se dive, pa je čak i skandiranje mnogima bilo simpatično.

Zbog svega ovog i potencijalno sjajno fudbala meč Srbije i Portugala izaziva veliku pažnju, a svi navijači će moći da ga isprate na kanalu Nova S.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar