Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Sunovrat crno-belih preti da uništi sezonu.

Jesenji deo sezone za pamćenje, nastavak kao iz horor filma, pa preti da postane ona za zaborav. Fudbaleri Partizana u drugom delu sezone ne liče na sebe.

PROČITAJTE JOŠ

Kao da trener Aleksandar Stanojević na raspolaganju ima neke druge igrače, a ne one koji su držali vrh tabele Superlige bez poraza i domogli se šesnaestine finala Lige konferencija.

U Evropi je napravljen i iskorak, pa doživljen debakl, a u prvenstvu je sve krenulo nizbrdo za crno-bele pre 15 dana.

Cela sezona mogla bi da stane u tri utakmice koje bi mogle da obeleže sezonu – večiti derbi, poraz od Fejenora i kiks protiv Napretka. Delovalo je da bi mogla da bude jedna od najboljih u istoriji, a preti da se pretvori u onu za zaborav.

Sunovrat je počeo 27. februara, na gostovanju Crvenoj zvezdi. Branilac trona je potpuno nadigrao Partizan, slavio sa 2:0 i ujedno naneo prvi prvenstveni poraz. To je bila najava da onih pet bodova plusa počinje da se topi…

Derbi je ostavio trag i onda je naredne dve utakmice Partizan jedva dobio, a sezona je počela da puca po šavovima. Mladost je pala u Humskoj sa 2:1, iako je bod lako mogao da ode u Lučane, dok su sva tri odneta iz Subotice minimalnim trijumfom nad Spartakom 1:0, golom Bibrasa Natha iz penala.

Partizan ostaje prvi

Ako Crvena zvezda i Partizan budu izjednačeni dok traje ligaški deo Superlige, crno-beli će biti lider na tabeli, ali samo prividno. Do kraja ligaškog dela se tabela određuje na osnovu gol-razlike, a kad se crta podvuče posle 30. kola, za slučaj da su ekipe poravnate, gleda se učinak u međusobnim duelima, gde su bolji crveno-beli usled remija 1:1 i pobede 2:0 u večitim derbijima ove sezone.

Šamar od Fejenorda sa čak 5:2 gotovo je potpisao kapitulaciju u borbi za četvrtfinale Lige konferencija, jer će revanš u Holandiji izvesno biti puka formalnost. Delovao je rival kao Barselona iz slavnih dana, a Partizan pogubljeno kao da su se igrači prvi put našli zajedno na terenu.

I sam trener Stanojević je tada najavio da se okreću borbi šampionskoj trci, međutim, kako njegovi puleni izgledaju, i od titule bi mogli da se oproste ako ovako nastave.

Za to se prilično pobrinuo Napredak minulog vikenda. Odoleli su Kruševljani na čelu sa golmanom Nikolom Vasiljevićem (pozajmljen iz Crvene zvezde), mada ruku na srce nisu ni imali mnogo razloga da se brane.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Jalovi i bezopasni su bili crno-beli, prosuli su dva boda u svom dvorištu i potpuno vratili večitog rivala u borbu za titulu koja je već četiri godine zaredom u Ljutice Bogdana.

Dakle, večiti derbi 27. februara i okršaj sa Napretkom 13. marta, u međuvremenu evropski fijasko, gurnuli su crno-bela kola niz provaliju za samo 15 dana, a za volanom nema nikoga. I sve što je građeno od leta prošle godine počinje nezadrživo da se urušava…

POSLEDNJIH PET UTAKMICA

Partizan – Napredak 0:0

Partizan – Fejenord 2:5

Spartak – Partizan 0:1

Partizan – Mladost 2:1

C. zvezda – Partizan 2:0

Rikardo Gomeš jeste najbolji strelac Superlige, i bez njega Partizan ne bi ni bio u borbi za titulu, ali kao da nestane kada najviše treba. Miloš Jojić i Lazar Marković, pa i Saša Zdjelar, očito nemaju kapacitet za lidera, koliko god to surovo zvučalo, Natho je povređen.

Partizan je u velikom padu, nema igre, nema ideje, nema šampionske crte, ničega što je neophodno da se titula preseli u Humsku. Ovako, Crvena zvezda ima da preuzme dve privilegije – da derbi u plej-ofu igra na svom stadionu ako u doigravanje uđe sa vrha tabele, te da odbrani tron zbog boljeg međusobnog učinka u prošla dva derbija ako večiti rivali budu izjednačni po broju bodova na kraju.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar