Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Vreme je za rasplet

Borba za evropski fudbalski tron se nastavlja, a navijače u Srbiji očekuju prave poslastice jer ćemo na terenu gledati naše najveće asove.

PROČITAJTE JOŠ

Nemanja Matić i Dušan Tadić, a dan posle njih i Dušan Vlahović, biće značajni faktori u borbi za četvrtfinale. Mančester junajted je preživeo Madrid i sa odličnih 1:1 na svom „Old trafordu“ traži plasman među osam najboljih timova Evrope.

Povijala se tada odbrana Junajteda i nekako izdržala da ostane na samo jednom primljenom golu, a onda je mladi Elanga izjednačio i odradio veliki posao za revanš. U Mančesteru je od tog meča bilo prilično turbulentno, ali izgleda da je bura prošla taman na vreme. Posle sage sa Ronaldom, njegovog putovanja u Portugal i serije loših rezultata, usledio je spektakl sa Totenhemom.

Kao da se nahranio svim kritikama i frustracijama poslatih u njegovom pravcu, Ronaldo je izašao na teren i svet podsetio zašto je jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Het-trik, evrogol i još par majstorija bili su odgovor Ronalda svima onima koji su rekli da je njegovo vreme prošlo.

Svoje mesto u sistemu Ralfa Ragnika pronašao je izgleda i Nemanja Matić. Nakon što je u prvom meču u Madridu ušao sa klupe, odigrao je još dve utakmice kao starter, a posebno je imponovala njegova partija protiv Totenhema. Podsetio je nekadašnji srpski reprezentativac na svoje najbolje dane i najavio da bi mogao da bude bitna karika u završnici sezone u kojoj Junajted mora da vadi kestenje iz vatre i spasi šta se spasiti može.

Međutim, neće im biti lako. Atletiko je u većem delu prvog meča bio bolji rival, a posle toga je vezao i tri pobede u Španiji, što se nije desilo nekoliko meseci pa deluje da su u pravom trenutku ušli u formu.
Žoao Feliks je počeo da briljira i pokazuje zašto je postao jedan od najskupljih igrača svih vremena.

U isto vreme u Amsterdamu će se voditi bitka Ajaksa i Benfike. Posle 2:2 u prvom meču u kojem je ekipa Dušana Tadića dva puta ispuštala prednost, krenuće se od nule, barem rezultatski. Evidentno je bilo u prvom susretu da su Holanđani u ovom trenutku bolja ekipa i da žele da posle dve sezone u kojima ih nije bilo u eliminacionoj fazi ponovo naprave dar-mar kao pre godine kada su ih sekunde delile od borbe za titulu.

U međuvremenu je Ajaks ostvario tri pobede u domaćem takmičenjima, a Dušan Tadić je ušao u golgetersku formu i na dva poslednja susreta tresao mreže rivala. Portugalci su u poslednjem meču kiksnuli na svom terenu i izgubili i one minimalne šanse da se bore za titulu, pa nemaju mnogo toga da izgube.  Radonjić uglavnom dobija šansu s klupe i to u finišu mečeva, ako dobije i toliko, pa je malo verovatno da ćemo gledati u ozbiljnoj roli i u Amsterdamu.

Ako Tadić i Matić završe svoj posao i plasiraju se u četvrtfinale, ostaće samo da sačekaju i Dušana Vlahovića, koji je na svom debiju u eliti već postao deo istorije.

Odmorio ga je u velikoj meri Alegri za vikend i biće spreman da nastavi svoju paljbu protiv nezgodnih Španaca, taman kada je njegovu formu rezultatima počeo da prati i Juventus.

LIGA ŠAMPIONA
revanš – 1/8 finala
UTORAK
Man. Jun. – Atletiko M. 21 (1:1)
Ajaks – Benfika 21 (2:2)

SREDA
Juventus – Viljareal 21 (1:1)
Lil – Čelsi 21 (0:2)

ODIGRANO
Bajern – Salcburg 6:1 1:1
Liverpul – Inter 0:1 2:0
M. Siti – Sporting 0:0 5:0
Real M. – PSŽ 3:1 0:1

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar