Bibars Natho, Foto: Starsport

Kud plovi Partizanov brod bez kapetana?

Krenuo je Partizan u prolećni deo sezone pun optimizma, bodovnom prednošću u odnosu na najvećeg rivala i evropskim izazovima koji su predstavljali nagrade za sve prikazano. I onda je sve to nestalo, kao san.

PROČITAJTE JOŠ

Kola su krenula nizbrdo, a nije imao ko da povuče ručnu i zaustavi pad koji još uvek traje.

Partizan je ušao u večiti derbi pun samopouzdanja, sa ambicijama da reši prvenstvo, a izašao pognute glave i psihički ulupan.

Deluje prosto neverovatno da jedan meč može toliko da poremeti neki  tim kao što je to derbi uradio Partizanu.

Usledile su kilave pobede u prvenstvu, čas fudbala i debakl od Fejenorda i onda i najveći udarac i remi sa Napretkom u kojem je ispoljena sva nemoć ekipe.

Od tima koji je na domaćim terenima terorirsao protivnike efikasnom igrom i pritiskom pred golom, do ekipe koja mlako i bojažljivo pokušava da uputi ozbiljniji udarac ka golu ekipe iz Kruševca.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mogu u taboru crno-beloh da se žale na sreću i neiskustvo Milovanovića koji je imao neverovatan zicer za pobedu ili da se žale na nedosuđeni penal, ali to neće promeniti činjenicu da su odigrali jedan od najgorih mčeva od početka sezone.

Alibi dodavanja, ogromna količina grešaka, pokušaji da se nešto izmulja ili prebaci odgovornost na nekog drugog, tek meč protiv Napretka je otvorio pitanje – ko je lider ove ekipe na terenu?

Jasno je da je Natho kada je u igri taj koji vuče Partizan što igrom, što potezima, ali problem nastaje kada njega nema ili kada mu ne ide.

Tada svi problemi Partizana postaju bolno vidljivi, a nema nikog da preuzme odgovornost i povuče ekipu ka gore.

Kada je posle povrede protiv Fejenorda bilo jasno da Natha neće biti na terenu u meču Superlige, i kada je crno-bele očekivao veliki psihološki pritisak, bilo je potrebno da neko preuzme odgovornost.

Međutim, nije bilo nikoga, a podbacili su najiskusniji.

Lazar Marković, Foto: Starsport

Lazara Marković od povrede ne postoji u ozbiljnijem igračkom smislu, a deluje d ane poseduje ni kapacitet da motiviše saigrače. Bio jedan od onih koji su davali loše lopte, grešili i delovali toliko mlako i neodlučno, da je bilo mučno gledati.

Šta tek reći o Milošu Jojiću. Jedan od najboljih igrača Partizana ove sezone i prvi asistent ekipe bio je vidno indisponiran posle zvižduka koje je doživeo zbog loše partije protiv Fejenorda.

Napravio je gomilu grešaka i dodavanja za 45 minuta pa ga je i Stanojević izveo ranije nego što to obično radi.

Zdjelar je Partizanov motor, i njegova borbenost nikada nije bila upitna, ali igre su mu u padu posle lošeg derbija, pa i on deluje prilično nesigurno i stegnuto.

Partizan ima iskusne igrače u defanzivi, ali niko od njih osim po godinama nema kapaciteta za lidersku ulogu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zato su crno-beli došli u situaciju da protiv Napretka siluju od početka bez prave i smislene akcije i da se na licima kod godtovo svih igrača videl anesigurnost.

To je problem, kada na terenu nemaš lidera koji će u ovako komplikovanim suituacijama da promeni ritam i povuče ekipu.

Zato je pred Stanojevićem ozbiljan zadatak da sada zapuš sve rupe, kako brod ne bi potponuo i da ekipu do derbija dovede bez novih kikseva.

A onda u meče sezone da proba da izbori pobedu koja bi mogla da donese titulu.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar