FK Partizan
FK Partizan; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Partizan bi već ovog četvrtka mogao da izbori plasman u nokaut fazu i izjednači rekord srpskog fudbala. Za to je potreban još jedan podvig na gostovanju Nici (18.45) u petom kolu Lige konferencija.

Gordan Petrić, trener Partizana, imaće nešto veće glavobolje prilikom sastavljanja startne postave. Neće moći da računa na Aleksandra Filipovića koji sa crno-belima nije ni otputovao u Francusku zbog povrede koju je doživeo protiv Javora u 16. kolu Superlige (3:3).

PROČITAJTE JOŠ

Očekuje se da u startnoj postavi umesto njega bude Marko Živković koji je protiv tima iz Ivanjice postigao pogodak i imao još nekoliko izglednih šansi. Ranije je objavljeno da Partizan neće moći da računa ni na Patrika Andredea što je dodatni problem u sastavljanju tima.

Ipak, crno-beli idu sa mnogo optimizma u Nicu jer im trijumf donosi toliko toga, a i bod im donosi sigurnost da će i na proleće igrati u evropskom takmičenju.

Pobeda bi donela Partizanu 11 bodova i sigurno prvo mesto u grupi, te direktan plasman u osminu finala Lige konferencija.

Crno-beli bi tako ujedno izjednačili i rekord jednog srpskog tima po broju osvojenih bodova u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Zvezda je dva puta stala na 11 osvojenih bodova (oba puta u Ligi Evrope). Partizan bi ove sezone mogao da postavi novi najbolji učinak, što bi se pozitivno odrazilo i na nacionalni koeficijent.

Foto: Fk Partizan/Miroslav Todorović

I ovog puta će Fuseni Dijabate i Rikardo Gomeš morati da iznesu lavovski posao i da tako obezbede razlog za slavlje u Humskoj, koja je prethodnih dana opterećena brojnim saopštenjima koja se šalju i koja stižu na adresu.

Dijabate je trenutno izjednačen na vrhu liste strelaca Lige konferencija sa još tri igrača (Dovbik, Morales i Baena), pa će to biti i njemu prilika da obezbedivši prvo mesto Partizanu u grupi obezbedi i zvanje najboljeg strelca.

„Parni valjak“ će dočekati rasprodana „Alijanc Rivijera“, očekuje se da bude na tribinama 36.000 navijača, a mlađi od 16 godina da gledaju Partizan moraju da plate samo pet evra.

Nica je sada posebno ranjiva, nalazi se u seriji loših rezultata (poraz i dva remija), a na poslednjem meču protiv Nanta su izbegli poraz tako što je Pepe pogodio sa penala u 96. minutu.


Liga konferencije, parovi grupe D

Nica – Partizan 18.45
Slovacko – Keln 18.45

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Bakljada navijača Partizana pred početak derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar