Stefan Mitrović
Stefan Mitrović; Foto: Pedja Milosavljevic

Crvena zvezda više nema nikakvo pravo na kiks, pribijena je uza zid i sada je pravi trenutak da se vidi ona prava evropska žica. Sve ostalo bi značilo potencijalno kraj evropske sezone prerano.

Zvezda je ušla u grupu kao prvi nosilac i barem na papiru kao nosilac, a sada posle četiri kola zauzima poslednju poziciju.

PROČITAJTE JOŠ

Na stadion „Rajko Mitić“ dolazi turski Trabzon i samo pobeda ostavlja crveno-bele u igri. Toga je svestan i trener Miloš Milojević koji je najavio da će se protiv Turaka napasti pobeda.

„Neću da kalkulišem, gledaćemo samo nas. Naš plan je da dobijemo Trabzon i da u poslednjem kolu rešavamo sudbinu. To je od početka bio plan. Nismo kukali kada smo dobili grupu. Cilj nam je bio da se sve odlučuje u poslednjih 90 minuta. Postoji šansa da se to desi“, rekao je Milojević.

U Turskoj je Zvezda odigrala jedan od najgorih mečeva na gostovanju u poslednje vreme, a Trabzon dolazi prepun samopouzdanja u Beograd. Napunio je do vrha mrežu Monaka (4:0), a šampion Turske uz sve to ima dodatni motiv jer bi pobedom gotovo bio gotovo izvesno u nokaut fazi. Udarac za turski tim je odsustvo Maksija Gomeza, dok u Ljutice Bogdana veruju da bi meč mogao da odluči Aleksandar Pešić nakon onog kasnog gola protiv Radničkog za pobedu u Superligi.

„On je primer kako treba da se ponaša jedan igrač. Kada ga nije išlo radio je maksimalno za ekipu, sada ekipa radi za njega. On je to zaslužio. Rekao sam mu da će sve doći na svoje mesto, dok se namesti na ekipu i trenera. Normalno je da špicevi imaju takve periode. Ali kada te ne ide, ne smeš da saviješ glavu, već još više da radiš“, rekao je Milojević.

Mogao bi Milojević da priredi i pravo iznenađenje i da od prvog minuta na terenu ima dva superbrza igrača u liku Stefana Mitrovića i Usmana Bukarija. Time bi mogao da ugrozi turski tim koji je nešto slabiji u tranziciji. To znači da bi na klupu morali da se presele Aleksandar Katai ili Mirko Ivanić.

Još jedno pitanje je ko će bitu parnjak Geloru Kangi. Kingsi Kangva se nije pokazao kao idealan spoj sa Gaboncem, Srđan Mijailović i Nenad Krstičić nisu registovani za Ligu Evrope, Seku Sanogo i Veljko Nikolić su povređeni, pa ne bi bilo preveliko iznenađenje videti Slavoljuba Srnića tu.
BONUS VIDEO Atmosfera na tribinama pred utakmicu Zvezda – Ferencvaroš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar