Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport, N1

Nekadašnji fudbalski sudija Rade Đurović o spornim situacijama u remiju Partizana i Javora 3:3.

Mnogo bure podiglo se posle meča 16. kola Superlige u Humskoj, odakle je bod otišao u Ivanjicu. Javor je poveo, Partizan je preokrenuo na 3:1, da bi gosti na kraju došli do remija, a velika prašina podigla se zbog penala.

Sporan je onaj dosuđen u korist Javora i onaj koji nije sviran crno-belima.

„Ono što vidim na snimku prve sporne situacije jeste da je igrač Partizana (Kristijan Belić, p.a) na dozvoljen način izbacio loptu iz kaznenog prostora. Dakle, nije bilo elemenata za penal Javora“, kaže Đurović za „Danas“, a Petar Gigić je u tom 67. minutu smanjio vođstvo domaćina.

Glavni sudija Andrija Stevanović nije pokazao na belu tačku u sudijskoj nadoknadi kada je u kaznenom prostoru Javora oboren štoper domaćina Igor Vujačić.

„To se desilo posle slobodnog udarca, sa mnogo igrača obe ekipe u 16 metara, pa ni glavnom ni pomoćnom arbitru nije bilo lako da sagledaju dešavanja, ali na javno dostupnom snimku se fino vide završni segmenti kontakta Vujačića i njegovog čuvara. Odnosno, kako igrač Partizana biva rukama oboren na travu“, jasan je Đurović.

Kaže i da su ovakve situacije idealne za VAR.

„Baš zbog njih je uvedena video tehnologija u fudbal. Ne znam da li je ovde reč o zloupotrebi ili kukavičluku, pre bih rekao da je posredi ovo drugo, ali glavnom sudiji je moralo da se priskoči u pomoć i da bude sugerisano da je oba puta pogrešio. Moramo da znamo da li je bilo komunikacije između njega i VAR sobe i zašto nije ako je izostala. Povukao bih paralelu sa Zvezdinom utakmicom u Nišu, gde je na intervenciju VAR sobe, s razlogom, poništen penal u njenu korist“, podvlači Đurović za „Danas“.

BONUS VIDEO Grobari slave prvu pobedu u Evroligi uz Tango smrti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare