Foto:Marko Djokovic/Starsport

Potpuni kolaps.

Partizanova sezona odavno je postala noćna mora, a to su potvrdili i fudbaleri Kolubare koji su odneli bod (1:1) u poslednjem susretu 25. kola Superlige.

Scenario sličan kao i prethodni put kada je Partizan bio domaćin – ekipa odigra koliko-toliko pristojno poluvreme i postigne gol, a onda se potpuno raspadne u nastavku i primi pogodak kojim ostane bez pobede.

PROČITAJTE JOŠ

Podatak je još neverovatniji ako se doda da je Partizan u prolećnom delu prvenstva igrao katastrofalno pred domaćim navijačima i u tri meča u Superligi ostvario dva remija uz debakl od Mladosti GAT sa 4:0.

Poraz od novosadskog tima posebno je bolan, ako se uzme u obzir da im je to bio jedini trijumf ovog proleća, a da je ekipa pored toga osvojila još jedan bod i doživela četiri poraza zbog čega je ceh platio trener Ljubomir Ristovski.

Ako se na to doda da je ekipa izgubila kao domaćin u Ligi konferencija od Šerifa sa 3:1 u revanšu koji je označio i kraj sezone u Evropi, onda su razmere loših partija u Humskoj još veće.

Međutim, trend koji je ekslairao na proleće pa u 2023. ne znaju za trijumf kod kuće, bio je prisutan i u jesenjem delu. Partizan je napravio zaostatak kiksevima pred svojim navijačima, te je ove sezone učinak u Humskoj šest pobeda, pet nerešenih i dva poraza. To znači da je Partizan slavio na manje od polovine mečeva koje je igrao na svom terenu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je u prvom delu prvenstva igrao nerešeno sa Crvenom zvezdom, Javorom i TSC-om, dok je Spartak odneo sva tri boda iz Beograda. To je inače bio jedini trijumf Spartaka van Subotice, a Kolubara je, na primer, u Humsku došla kao jedan od tri najgora gostujuća tima u čitavoj ligi.

Partizan je tako poput Deda Mraza poklanjao bodove ove sezone kome je stigao, i obesmislio prednost domaćeg terena.

Poražavajuć je i podatak da izuzev Crvene zvezde, TSC-a i Kolubare ostala četiri tima koja su ostala neporažena u Beogadu ili su odnosili pobedu su ekipe koje će igrati plej-aut i boriti se za opstanak.

Ako se doda da je neizvesno da li će i Kolubara u plej-of, onda je podatak za crno-bele još bolniji.

Činjenica je i da je pritisak koji stvaraju navijači koji više od godinu dana koriste te mečeve da skandiraju i bore se protiv uprave preliva i na igrače na terenu koji neuporedivo bolje igraju u gostima.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan je poslednji put kao domaćin postigao više od jednog gola u oktobru prošle godine protiv Radničkog iz Niša kada je bilo 4:0, a od tada je u svim takmičenjima odigrao sedam utakmica i zabeležio tek jednu pobedu.

Ekipa je ove sezone na gostovanjima pobedila devet puta uz dva remija i jedan poraz.

Svi mečevi Partizana na domaćem terenu u kojima nije pobedio ove sezone

Partizan – TSC 0:0

Partizan – Crvena zvezda 1:1

Partizan – Javor 3:3

Partizan – Spartak 0:1

Partizan – Mladost GAT 0:4

Partizan – Radnički 1923 1:1

Partizan – Kolubara 1:1

BONUS VIDEO Grobari viču: Uprava napolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar