Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Dejan Stanković imaće ozbiljan trenerski ispit u Milanu, u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope, zbog kartona Rodića i Milunovića.

PROČITAJTE JOŠ

Bez iskusnog štopera i teško zamenjivog levog beka, koji je svoje ime utkao u sve uspehe Crvene zvezde u protekle četiri sezone, neće biti lako Crvenoj zvezdi.

Koga nema, bez njega se može i mora, ali je činjenica da će Stanković biti prinuđen da ozbiljno eskperimentiše.

Sužene su opcije za igranje sa trojicom štopera uz dva beka, koji bi imali i povremene ofanzivne zadatke ukoliko se ukaže prilika, razlog je povreda Strahinje Erakovića.

Najveći teret će zato biti na Radovanu Pankovu i Milošu Degeneku, po bokovima bi delovali Marko Gobeljić i Milan Gajić.

I jedan i drugi su u karijeri prinudno menjali pozicije, Gajić je primarno desni bek, ali mu je u Francuskoj čak uspevalo da bude i u timu kola kada je igrao na levoj strani.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Gobeljić se odavno profilisao kao univerzalac, spreman da igra na drugim pozicijama po potebi, pa je najrealnija opcija da ovaj kvartet bude najodgovorniji za defanzivu narednog četvrtka.

Ipak, nije nerealna ni opcija sa eksperimentom kako bi formacija bila identična kao u Beogradu – Gobeljiću nije bilo strano da igra štopera, još u mandatu Vladana Milojevića, a pojedinci bi iz veznog reda mogli da se nađu uz aut liniju, sa nešto defanzivnijim ulogama.

Tako nešto nije strano Slavoljubu Srniću, Aleksi Vukanoviću, pa čak i mladom Željku Gavriću, ali bi ovako nešto ipak predstavljalo veliki eksperiment.

Pored toga, može se očekivati promena i u veznom redu, upravo zbog oslabljenosti defanzive, Seku Senogo bi mogao da bude starter, očekuje se i da Filipo Falko dodatno uđe u ritam, motivacije mu ne nedostaje zbog želje da se pokaže u Italiji, što nije uspeo igrajući za Leće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar