Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Jedno od prvih imena koje je provejavalo srpskim sportskim krugovima s početka 2017. godine bilo je njegovo - iz potpuno pogrešnih razloga.

Milan Pavkov je tada bio u vestima kada su objavljeni naslovi „Radnički tuži Zvezdu zbog napadača“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pisalo se kako beogradski crveno-beli treba da isplate Nišlijama 300.000 evra za špica i da zbog nepoštovanja tog dogovora dobijaju tužbu Radničkog.

Onaj ko gleda sa strane, verovatno bi rekao da je to tek još neki fudbaler koji će doći, grejati klupu u Zvezdi, ili visiti po pozajmicama i onda napustiti klub.

Sudbina nije imala takav plan za Pavkova. Istina, on se vratio u Radnički odmah na leto 2017. kao pozajmljen igrač i to posle samo sedam minuta odigranih kod Miodraga Grofa Božovića do kraja sezone.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milan Pavkov (@milan_pavkov_9)

Istorija će kasnije pokazati da mu je taj povratak u Niš na jednogodišnju pozajmicu bilo nešto najpametnije što je mogao da uradi u karijeri tada, jer je tamo počeo da pogađa mreže.

Dao je 23 gola i podelio dve asistencije na 33 utakmice Superlige i time se preporučio, u tom trenutku novom stručnom štabu Zvezde i Vladanu Milojeviću. Premotajmo nakratko tri godine unapred…

Taj isti igrač koji je sedam minuta igrao u prvom boravku u Zvezdi, simbolično je za tek koji minut preko tih sedam dao gol u četvrtak protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evrope.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milan Pavkov (@milan_pavkov_9)

Ušao kao izmena umesto Dijega Falčinelija u 81. minutu, spakovao gol glavnom posle kornera i centaršuta Kange u 93.

Već u petak je možda otišao na kafu, pa u prirodu ili lov, jer je poznato da voli obe te stvari.

Čovek koji deluje nezainteresovano za život postigao je gol protiv sedmostrukog prvaka Evrope i petostrukog prvaka Evrope. Onaj treći deo prethodne rečenice, koji je u četvrtak kolao po društvenim mrežama ovde ćemo zaobići.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milan Pavkov (@milan_pavkov_9)

Pavkov je ili najveštiji, ili najsrećniji čovek koji je poslednjih godina obukao dres Crvene zvezde.

Čovek koji da gol Kopenhagenu i onda izađe u poluvremenu zbog povrede ali praktično obezbedi remi. Njegov tim primi gol u nastavku meča, ali je on odradio posao i pomogao ekipi da kasnije, posle penala prođe dalje.

Dva gola Liverpulu već sada su deo legende jer nije malo kada nadskočite čoveka od 70, 80 miliona kog u tom trenutku bije glas da je najbolji defanzivac planete.

U njegovom kaznenom prostoru skočite i date gol. E to je Pavkov uradio Virdžilu Van Dajku krajem 2018. godine u 22. minutu utakmice Zvezde i Liverpula na Marakani.

Sedam minuta kasnije, bum! U maniru Nikole Žigića protiv Rome, vukao je loptu, izdržao duel sa rivalom i onda raspalio po lopti sa preko 25 metara.

Alison nije znao šta ga je snašlo i da li treba napomenuti da je on jedan od najskupljih golmana na svetu? Sve to je radio igrač oko koga su se dva kluba sporila zbog 300.000 evropskih novčanica.

„Još nisu sumirani utisci, presrećan sam zbog velike pobede, istorijske pobede. Prvog gola sam bio svestan, a drugi mi je bio neverovatan pa ga nisam stigao proslaviti. Uzeo sam loptu, krenuo ka golu, ako se neko ubacivao nisam video, palo mi je na pamet da opalim i dobro se završilo“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ovo su bili odgovori na tri novinarska pitanja o golovima protiv Liverpula, što dovoljno svedoči o lakonskoj ličnosti Pavkova koji je u pola minuta opisao nešto najbolje što se desilo srpskom klupskom fudbalu ko zna koliko godina unazad.

Na pitanje o Van Dajku i njegovom čuvanju kratko je prokomentarisao „teško jako, nisu me štedeli to je njihov deo posla ali izborili smo se na kraju“.

Slavio je on, ali posle svega toga kao da je jedva čekao da pobegne od novinara. To se desilo dan, dva posle utakmice.

Milan Pavkov nije na spisku fudbalera Crvene zvezde za start kvalifikacija za Ligu šampiona
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Izgubio se“ na nekoliko dana, a zna se da voli da uživa u Begeču, daleko od buke i gužve. Povučen je i stil života mu nije ono što bi moglo da se nazove „tipično fudbalerskim“ ako tako nešto zaista postoji u doba društvenih mreža i interneta.

Kolege već neko vreme raspredaju koliko je teško čupati mu reči iz usta kada se sa njim priča.

Prosto, ćudljiv je momak koji voli jednostavne stvari. Zato po društvenim mrežama najčešće ne kači fotografije sa Maldiva, iz Dubaija ili drugih egzotičnih lokacija poput kolega iz ekipe.

Kao da je potpuno izopšten iz te priče. Tamo i ne ide i Videćete ga uz reku, na reci u čamcu, u lovačkom odelu ili u šumi.

Kada radi, onda da petnaestak golova i podeli pet asistencija kao što je uradio u sezoni 2018/2019 za Zvezdu. Učinak mu je u poslednje dve sezone opadao usled deljenja minutaže sa drugim napadačima.

Dijego Falčineli je dobio prednost ove sezone, pre toga Tomane, Boaći, na to mesto je povremeno ulazio i Aleksa Vukanović, ali se niko od njih ne može podičiti da je tresao mrežu Milana i Liverpula.

To ne mogu ni neki mnogo veći igrači od Milana Pavkova. Uz to, postigao je i gol protiv Partizana u prvom delu 2019. kada je šutem od stative izborio remi. Sve veliki i bitni mečevi.

Ponekad deluje i kao da ne bi odlazio iz Srbije i kada mu se to nudi kroz inostrani angažman. Baš posle Liverpula imao je takvu šansu, pričalo se o transferu u Kinu koji je propao na leto 2019. godine.

Đangsu je tada hteo da ga dovede, pisalo se da je sve završeno jer je kineski klub poslao poboljšanu ponudu za špica. Umesto da Zvezda zaradi tri miliona evra, a Pavkov koji milion u narednim godinama, sve je propalo.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Lični uslovi tada nisu dogovoreni, pa je Pavkov završio u Kini samo na kraćoj turističkoj turi, umesto u klubu.

Ko zna, da do toga nije došlo, pitanje je ko bi u četvrtak uveče u 93. minutu ostavio u šoku Đanluiđija Donarumu, jednog od najboljih mladih golmana na svetu.

Verovatno niko iz Zvezde. Sem jednog čoveka, kome su i one zvezde na nebu očito naklonjene.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare