Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski klubovi iz Srbije u sezoni 2024/2025 nastavili su tamo gde su stali pre godinu dana - iako je prošlo godinu dana, rezultati su podjednako loši, te je pitanje da li ćemo videti njihov kraj - i kad.

Gledajući samo grupnu fazu evrokupova u sezoni 2023/2024, bez kvalifikacija, Crvena zvezda, TSC i Čukarički su zajedno odigrali 18 mečeva u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije.

PROČITAJTE JOŠ...

Na tih 18 mečeva zabeležen je skor od nijedne pobede, dva remija i čak 16 poraza.

Od toga, Zvezda je gubila od Mančester sitija (3:1 u Engleskoj, 3:2 u Beogradu), Lajpciga (3:1 u Nemačkoj, 2:1 u Beogradu) te Jang Bojsa (2:0 u Švajcarskoj), dok je jedini remi ostvaren protiv Švajcaraca, 2:2 u Beogradu.

Ukupno, gol-razlika je bila 7:15.

TSC je Ligi Evrope u grupi sa Vest Hemom (3:1, 1:0), Frajburgom (3:1, 5:0) i Olimpijakosom (2:2, 5:.2) doživeo pet poraza uz jedan remi i gol-razliku 6-19, dok je Čukarički u Ligi konferencije svih šest mečeva završio neuspehom – Ferencvaroš je slavio 3:1 i 2:1, Genk 2:0 i 2:0, Fjorentina 6:0 i 1:0.

Postojala je nada da će početkom nove sezone biti nešto bolje… I, ruku na srce, delimično jeste.

Naime, Crvena zvezda je bila bolji rival na meču protiv Benfike, ali nije uspela da se izbori za remi (poraz 2:1), dok je protiv Intera sve ono dobro što je uradila za prvih 58 minuta prosula posle greške Radeta Krunića i gola Marka Arnautovića, nakon čega je usledio težak poraz – 4:0.

Za to vreme, TSC je protiv Astane igrao, dominirao, stvarao šanse, napadao, pogađao okvir gola… I izgubio 1:0.

Tako da, svakako da posle 270 minuta nastupa srpskih klubova u Ligi šampiona i Ligi konferencije postoje indicije da bi nešto moglo da se promeni na bolje na preostalih šest utakmica za Zvezdu (Monako, Barselona, Štutgart, Milan, PSV, Jang Bojs), odnosno pet za TSC (Legija Varšava, Lugano, Sent Galen, Gent, Noa).

Ali…

Trenutno, srpski timovi imaju skor 0-0-3 uz gol-razliku 1-7.

Računajući i prošlu sezonu, na 21 utakmici doživeli su 19 poraza uz dva remija i ukupnu gol-razliku 14:47.

Nadamo se da će Crvena zvezda i TSC bar malo popraviti utisak.

Mada, ruku na srce, od ovog sad teško da može lošije…

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare