Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Na terenu je dat najbolji odgovor

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 2:1 na domaćem terenu u 171. večitom derbiju, a napadač Nemanja Nikolić imao je veoma zanimljivu izjavu nakon meča.

Zapravo, odgovorio je na provokacije Osmana Bukarija pre meča.

„Očekujem pobedu, ali nadam se ne bilo kakvu, već sa nekoliko golova razlike, po kvalitetu to zaslužujemo, 3:0, 4:0, zašto da ne? Trenutno smo na dva boda razlike, pobeda bi nam donela pet bodova prednosti, to bi već bila ozbiljnija prednost i najbolji mogući način završimo polusezonu i na miru odemo na odmor“, rekao je Bukari.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je Nikolić imao spreman odgovor.

„Verovali smo, mislim da je njihov igrač zaslužan za to, zbog onoga što je izjavio da će biti 3:0 ili 4:0, a mogu i ja da mislim da smo mi kvalitetniji. Niko nas neće ponižavati i omalovažavati, to je ružno. Da je Zvezda na 16. mestu, ja to ne bih uradio. Mogao sam da postignem gol, ali nadam se da će mi se vratiti drugi put“, izjavio je Nikolić.

Partizan je zasluženo slavio.

„Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Na kraju smo strepeli, svesno smo se povukli, i protivnik ima kvalitetne igrače, igrali su Ligu šampiona. Moraju i oni šutnuti na gol, bila bi savršena utakmica da oni ne šutnu i da smo iskoristili sve svoje šanse. Mislim da smo zasluženo pobedili“, istakao je Nikolić.

Crno-beli mogu da proslave jesenju titulu.

„Dobar deo sezone smo bili prvi, zasluženo smo i sada ostali. Dalje ćemo se boriti, da u što boljoj formi dočekamo drugi deo sezone. Da budemo svi zdravi, da odradimo pripreme i idemo dalje“.

PROČITAJTE JOŠ:

Stadion u Humskoj je bio dobro popunjen, iako je južna tribina ponovo bila prazna.

„Puni stadioni nama olakšavaju. Sećate se protiv Sabaha isto smo bili agresivni, od 0:2, kad su nas svi otpisali. Svi su govorili da su to anonimusi, Nordsjeland uopšte nije anonimus, dali su 10 ili 12 Ludogorecu i Fenerbahčeu zajedno. Za mene to nisu anonimusi. To su ekipe koje prodaju igrače za 20-30 miliona, a mi za sedam/osam i to ako prodamo“.

Nada se povratku „vatrenih“ navijača.

„Nažalost nije jug pun. Kad jeste onda imaš veću odgovornost i više si fokusiran, ne smeš da razočaraš.“

Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Partizan sada ima bod prednosti u odnosu na večitog rivala.

„Sve za ljubav, sve za Partizan. Jesenja titula, upropastili smo bodovnu razliku, sami smo krivi, moramo da se nosimo sa tim. Mislim da smo prihvatili, odgovorili smo na najbolji mogući način“.

Imao je i poruku za navijače.

„To je njihov stav i ja to poštujem. Ja bih voleo, evo ja ih pozivam da nađu zajendički jezik. Ako mogu, ako ne, podržavam stav i poštujem. Kako želim da se moj stav poštuje, tako i ja poštujem njihov. Voleo bih, ali nije u mojoj moći. Pozivam i to ću uvek raditi. Znače nam i istok i zapad, a zamislite još i jug da okružimo protivnika“, zaključio je Nikolić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar