Foto: EPA-EFE/MARTIN MEISSNER / POOL DFL

Koronavirus napravio je haos širom planete, logično da se sve drastično odrazilo na sport, kao i da ni fudbal nije pošteđen. Neki timovi su profitirali zbog pauze prouzrokovane pandemijom, a neki su se raspali. Takav je slučaj sa Šalkeom Matije Nastastića, koji čak 21 meč nije upisao pobedu i vlasnik je neslavnog rekorda kada su u pitanju timovi iz "lige petice".

Interesantna je činjenica da su među sedam timova koji ne mogu baš nikog da pobede četiri u kojima se nalaze srpski fudbaleri, sa ključnim ulogama.

Takav je slučaj sa Matijom Nastasićem, Aleksandrom Mitrovićem, Sašom Lukićem i Milošem Vulićem.

PROČITAJTE JOŠ

Podatak za Ginisa glasi – Šalke nije pobedio 21 meč, poslednji put upisao je tri boda davnog 17. januara u pobedi nad Borusijom iz Menhengladbaha rezultatom 2:0.

Nastasić je tada komandovao odbranom Šalkea, ali od tada je prošlo neverovatnih i nestvarnih devet meseci u kojima ekipa ne zna za trijumf.

Spekulisalo se da će srpski reprezentativac napustiti deprimiranog bundesligaša i preći u Milan, ali se na kraju to nije dogodilo, pa je ostao da kuburi na dnu Bundeslige u novoj sezoni, sa samo jednim osvojenim bodom iz pet utakmica i gol-razlikom 2:19.

Nestvarno!

Šalke čitave prošle sezone, otkako je nastavljena Bundesliga posle prvog talasa koronavirusa, nije pobedio. To je nastavljeno i traje i traje… I ko zna koliko će potrajati.

Odmah iza čete Manuela Bauma našao se još jedan nemački klub – Keln.

PROČITAJTE JOŠ: Kad propadneš kao golman uđeš u Skupštinu i braniš Vučića

„Jarčevi“ koji su obično u sredini tabele ili se bore za „goli život“, takođe ne mogu nikoga da pobede i potpuno su bezopasni.

Trenutno su na koti 15, a ove sezone su u uvodnih pet kola ostvarili dva remija i tri poraza uz gol-razliku 5:9.

Ovim tempom će baš kao i Šalke gotovo sigurno krenutim putem Cvajte.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Iz Nemačke se tragom neslavnog rekorda timova koji ne znaju za pobedu selimo u Italiju.

Prosto je neverovatno da Torino koji u svojim redovima ima golgetera poput Andree Belotija, a na sredini terena srpskog reprezentativca Sašu Lukića devet utakmica ne zna za pobedu.

Bili su „bikovi“ jako blizu prošle nedelje protiv Sasuola, kada su do 84. minuta imali dva gola prednosti  – 3:1, ali su za samo minut dvaput vadili loptu iz mreže, pa su meč završili rezultatom 3:3.

BROJ UTAKMICA BEZ POBEDE

Šalke – 21

Keln – 15

Torino – 9

Šefild junajted – 9

Fulam – 8

Dižon – 8

Krotone – 8

Torino je trenutno 19. tim na tabeli Serije A sa mizernim bodom iz četiri utakmice i gol razlikom 7:11.

U narednom kolu, 1. novembra dočekuju Laciju, pa je teško poverovati da će baš u tom odmeravanju snaga „probiti led“… Ali, fudbal je to, sve je moguće, možda prorade Beloti i Lukić, koji je postigao gol protiv Sasuola.

Baš kao i Torino, i Šefild junajted devet mečeva ne zna za trijumf i osvojio je samo bod u šest odigranih kola Premijer lige na startu sezone.

Tim koji je minule sezone bio „tvrd orah“, čak i za velikane – Čelsi, Junajted, Siti i Liverpul, sada je postao „topovsko meso“.

Odmah iza Šefilda nalazi se Fulam, čija je udarna igla Aleksandar Mitrović. Ali, Mitroviću ne ide ove sezone, baš kao ni „kolibrima“, koji su zakucani za dno Premijer lige.

Foto: EPA-EFE/Frank Augstein / POOL EDITORIAL USE ONLY

Mitrogol, koji rešeta mreže u dresu Srbije, ove sezone je u dva navrata bio precizan za Fulam, od ukupno pet golova koliko je ekipa postigla u šest kola.

Ono što takođe brine jeste 14 golova koliko je tim Skota Parkera primio u dosadašnjem delu sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi su ih već s pravom otpisali i vide ih kao sigurne povratnike u Čempionšip, iz kojeg su se u velikom stilu domogli elitnog društva.

Identičan broj utakmica bez pobeda – osan, imaju još francuski Dižon i italijanski Krotone.

Baš u pomenutom Krotoneu, se igram slučaja „zalomio“ još jedan Srbin – reč je o Milošu Vuliću.

Odlični centralni vezista koji češće ima ofanzivne nego defanzivne zadatke, prešao je na startu sezone iz Crvene zvezde u italijanski klub.

I odlično se snašao na Apeninima, izborio se za mesto u timu, ali ekipi nikako ne ide. Nalaze se na poslednjem 20. mestu Serije A sa samo bodom iz pet utakkmica uz gol-razliku 5:15.

Moraće Vulić i Krotone pod hitno nešto da menjaju ili im se piše crni scenario – selidba u Seriju B.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar