Foto: Screenshot / Youtube

U novom sazivu Skupštine Srbije se našao jedan bivši fudbaler, Janko Langura, prethodnih godina aktivan omladinac Srpske napredne stranke.

Ili bolje rečeno – bot.

PROČITAJTE JOŠ

Momak rođen 1994. godine u Priboju poslednji profesionalni angažman, na poziciji golmana, imao je u julu prošle godine, u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, gde je i ponikao.

U međuvremenu bio je član Rudara, Loznice, Mačve, Dinama iz Vranja i Takova, a za to vreme je odigrao svega četiri utakmice.

Kako se nije proslavio na terenu, put ka uspehu je zatražio kroz politiku, pa je u centar pažnje stigao u februaru ove godine kada se sukobio sa predsednikom Dveri Boškom Obradovićem.

Tokom kampanje je bio veoma aktivan kao zagovornik politike SNS i Aleksandra Vučića, govoreći o cilju – prosečnoj zaradi o 900 evra i penziji od „400 i više“.

Bio je i član publike u televizijskim emisijama gde je gostovao Aleksandar Vučić, ali i jedan od „specijalaca“ poslatih da prate dešavanja na protestima građana u Beogradu.

Sve to je nagrađeno poslaničkim mestom u Skupštini Srbije, a mladi Langura je održao i prvi govor.

„Nadovezao bih se na govore kolega i iskoristo bih priliku da pružim punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i da kažem da je ovaj parlament najznačajniji partner Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv tajkuna i borbi protiv mafije i kriminalaca“, rekao je Langura, povremeno gledajući u tekst „govora“.

I tu nije bio kraj…

„Ovaj parlament nikada neće biti parlament tajkunske i mafijaške Srbije kakvom je zamišlja Dragan Đilas. Hvala“, zaključio je Langura.

Za slučaj da nije upućen, a očigledno nije, Skupština Srbije, odnosno parlament kako je naziva mladi poslanik SNS, ne postoji da bi „pružala podršku predsedniku i Vladi Srbije“, već da bude najviše predstavničko telo i nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji.

Takođe, Skupština Srbije postoji i da bi birala, ali i razrešavala Vladu Srbije i ministre.

Možda, u nekoj drugoj Srbiji, u onoj u kojoj je Langura narodni poslanik, sasvim sigurno da ne…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare