Foto: EPA-EFE/Mike Egerton

Džejmi Vardi produžio je ugovor sa Lesterom i predvodiće "lisice" u prvoj utakmici po povratku u Premijer ligu.

Fudbaleri Lestera u ponedeljak su savladali Preston sa 3:0, Vardi je postigao dva gola, a ekipa potvrdila prvo mesto u Čempionšipu i direktan povratak u elitni rang engleskog fudbala.

Dva dana kasnije, 1. maja, stigla je vest koju su mnogi sa nestrpljenjem čekali – legenda kluba i jedan od najboljih engleskih napadača u poslednjih dvadesetak godina prihvatio je ponudu, pa će na King pauer stadionu ostati još godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako Vardi ima 37 godina, a u jeku borbe za bodove u Premijeršipu će napuniti 38, jasno je da će naredna sezona po svemu sudeći biti poslednja za nekadašnjeg reprezentativca Engleske, pa je ovo idealan način da čovek koji nosi možda i najviše zasluga za nestvaran uspeh Lestera i osvojenu titulu u sezoni 2015/2016 kaže „zbogom“ što fudbalu, što klubu u kom je postigao nemoguće.

Vardi je za Lester odigrao 463 utakmice i postigao je 190 golova uz 66 asistencija. Od toga, na dvet utakmica u Ligi šampiona mrežu je tresao dva puta, isto toliko golova je postigao u Ligi Evrope na osam mečeva, dok je u Ligi konferencija dva meča završio bez gola.

A interesantno je da je sve to postigao nosivši nikotinske flastere na sebi, kako bi pokušao da ostavi pušenje.

U sezoni 2023/2024 je na 34 meča 18 puta tresao mrežu a dva puta asistirao u okviru Čempionšipa, i peti je na listi strelaca takmičenja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar