Foto: Privatna arhiva

Roditelji srspke dece koja su učestovala na fudbalskom turniru u Sarajevu napadnuta su u subotu u Sarajevu od strane huligana koji su to uradili zbog nacionalne pripadnosti.

Deca fudbalskog kluba Zvezdara su došla u Sarajevo na turnir, a jedan od roditelja koji su napadnuti je zadobio ubodne koje su mu zašivene dok su ostali roditelji ostali sa decom u hotelu pod budnim okom obezbeđenja.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog ovog napada se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Jari koja se oglasila objavom na društvenim mrežama.

„Osuđujem nasilje i sigurna sam da će napadači odgovarati za učinjeno. Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvek bilo i uvek će biti“, napisala je Karić.

Huligani su ih napali bakljama, suzavcima i noževima, a jedan od roditelja je u razgovoru za Nova.rs otkrio kako se sve razvijalo.

„Na parkingu je bila grupa navijača, najverovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem“, rekao je za Nova.rs jedan od roditelja.

I novinarka N1 je stupila u kontakt sa jednim od roditelja koji je otkrio šta su im hiligani rekli neposredno pre napada.

“Rekli su ‘samo smo vas Srbe čekali’. Šta god to značilo, ružno je za ovakav grad. Deca su plakala po sobama, jedva smo ih smirili. Treba da igraju utakmice. Mi smo zbog njih ovde, nismo došli da pravimo incidente“, rekli su roditelji za N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar