Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zoltan Sabo, trener ekipe TSC iz Bačke Topole, prisetio se momenata iz svoje igračke karijere.

On je ponikao u Hajduku iz Kule, nastupao je za Vojvodinu, a potom je u Partizanu proveo četiri sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom tog perioda imao je priliku da se, kao defanzivac, suoči sa velikim brojem kvalitetnih napadača sa ovih prostora.

Ipak, jednog je izdvojio…

„Najteži protivnik mi je bio Perica Ognjenović iz Crvene zvezde, bio je jako dobar igrač. Čuvao sam ga nekoliko puta i uvek je bilo teško, bilo je nekoliko utakmica kada me je totalno zbunio“, rekao je Sabo.

Bilo je rivala, ali i kvalitetnih saigrača.

„Dragan Ćirić, kada sam igrao u Partizanu. Kada bismo mu dodali loptu, znali smo da može sam da odluči utakmicu. Odigrali smo jendu fantastičnu sezonu zajedno, a izdvojio bih i Sašu Ilića“.

Sabo je u trenerskim vodama od 2007. godine, a zlatne momente je doživeo u ekipi TSC sa kojom je bio četvrtoplasirani protekle sezone.

„U Srbiji je jako velika razlika između budžeta Zvezde, Partizana i ostalih, dok se naš budžet ne bude približio njihovim, nije realno da budemo prvaci“.

Ekipa TSC je ove sezone dobila priliku da igra u Evropi, ali je eliminisana iz kvalifikacija za Ligu Evrope od FCSB, u spektakularnoj utakmici koja je završena rezultatom 6:6, te odlučena posle penala.

„Takvu utakmicu još nisam doživeo, ni kao igrač ni kao trener. Voleo bih da smo prošlo dalje, ali na kraju nismo imali sreće u penalima“, zaključio je Sabo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar