Foto: Reuters / Desmond Boylan / Guliver

Jedan od najvećih talenata srpskog fudbala svih vremena Perica Ognjenović ističe da se ne seća loše utakmice koju je odigrao za Real Madrid.

On je za „AS“ govorio o periodu svog boravka u „Kraljevskom klubu“ u kom nije uspeo da ostavi dublji trag.

Ali, Ognjenović nije nezadovoljan svojom karijerom na stadionu „Santjago Bernabeu“.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada sam imao priliku da igram, ja sam pomogao ekipi. Ne sećam se loše utakmice koju sam odigrao za Real. Ali, imao sam povrede i šta sam mogao da uradim? Za mene, ti koji prave te liste na osnovu statistiku su amateri“, rekao je Ognjenović.

On je istakao da je problem bio u tome što nije igrao mnogo utakmica u kontinuitetu.

„Kada je Visente Del Boske bio trener, u prva tri meča sam imao četiri asistencije i postigao sam gol. Kada sam ulazio na teren mnogo puta se dešavalo da se promeni dinamika meča. Sećam se mečeva protiv Maljorke, Atletik Bilbaa, Saragose… Nisam bio toliko loš. Ne sećam se da je bilo ko tada kritikovao moju igru. Da, igrao sam malo, ali kritika za lošu igru? Mislim da nisam imao, nekada me zaboli kada vidim te liste“.

Ognjenović dodaje i da je Luka Jović u Real Madrid stigao svojim zaslugama.

„Sada mora da dâ sve što ima, poseduje kvalitet i on je primetan. Dosta toga zavisi od nekih faktora, kao što su povrede. Real je takav klub da uvek zahteva maksimum od fudbalera i zna da bude okrutan“.

On je istakao da Joviću neće biti problem da se vrati posle povrede stopala, dok je njemu bilo veoma teško da se izbori sa povredom leđa.

„Dao bih Joviću jedan savet, a on je da misli samo o fudbalu i da se koncentriše na svaki trening. Da se ne nervira ako ne daje golove jer će oni doći, siguran sam u to. Koncentracija na trening i utakmice, ništa više. U Madridu će uvek biti kritika ako odirate loše, želim mu sreću i da ga zaobiđu problemi koji su se meni desili“, zaključio je Ognjenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar