Foto: EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT

Fudbaler Liverpula Nabi Keita napustiće taj klub na kraju sezone, javili su fudbalski insajderi.

Vezista odlazi kao slobodan igrač, iako ga je Liverpul pre pet godina platio Lajpcigu 60 miliona evra. Keiti je „sudbina zapečaćena“ još u novembru, baš kao i kada je reč o Aleksu Okslejd-Čemberlenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Igraču iz Gvineje ugovor ističe na kraju ove sezone u junu, a pre pet godina kada je stigao na Enfild, Keita je vredeo 65 miliona evra.

Danas mu je vrednost višestruko niža i potražiće nove izazove, u trenutku kada je Liverpul u veoma lošoj formi i nizu rezultata.

Keita je za Liverpul, uprkos svemu, odigrao čak 129 utakmica i dao je 11 golova, ali se ni u jednom trenutku nije nametnuo.

Manchester City vs Liverpool FC
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Imao je više problema s povredama, sa reprezentativne pauze se vratio s novim poteškoćama i upravo zbog toga u poslednjih desetak utakmica sezone možda je već odigrao poslednje minute u timu Jirgena Klopa.

Za njega je interesovanje pokazala Borusija iz Dortmunda, a možda čak u suprotnom smeru ode Džad Belingem.

Turski Galatasaraj je takođe pokazao interesovanje za prvog čoveka koji je uzeo Džerardovu „osmicu“ u Liverpulu, otkako se legendarni igrač povukao 2015.

Keita se našao u Liverpulu u njegovo „zlatno vreme“ jer je ovaj klub posle tri decenije postao prvak Engleske 2020. ali i prvak Evrope 2019.

Finale Lige šampiona te godine protiv Totenhema, Keita je propustio jer je bio povređen, ali mu u biografiji stoji da je pored ovih osvojio i Svetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, engleski FA kup i Liga kup, kao i Superkup u toj zemlji.

BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar