Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Žoze Murinjo je nedugo nakon otkaza u Totenhemu preuzeo Romu, a to se nikako nije dopalo legendarnom fudbaleru i treneru Paolu di Kaniju.

Portugalski trener je već radio u Italiji kada je sa Interom osvojio tripletu 2010. godine, ali Di Kanio smatra da je vreme pregazilo njegovog kolegu.

PROČITAJTE JOŠ

Gotovo sa prezirom je bivši igrač Lacija, Juventusa, Napolija i Milana govorio o novom treneru „vučice“.

„Doveli ste najgoreg od najgorih. Razumem da vam je bilo potrebno veliko ime, ali to je kao da ste doveli igrača koji je gotov. Murinjo je samo hteo posao sa novcem, dobio je treći otkaz u četiri godine, bio je izbačen gde god je bio zbog njegovog karaktera, a i pre toga je to bilo sve u čemu je dobar – to što je imao karakter“, rekao je Di Kanio za „Skaj sport Italija“.

Paolo Di Kanio
Foto: EPA/TAL COHEN

Na tome se nije zaustavio, pa je objasnio da će od Portugalca dobiti samo teatralnost.

„On čak više ne igra ni fudbal, on igra anti-fudbal. Možda ćete uživati u nekoliko njegovih konferencija za medije, jer kontroverze čine dobru teatralnost, ali da vam kažem – da rekonstruišete tim, on je najgori kojeg ste mogli da dovedete. I to kažem kao neko ko je do pre sedam godina bio veći fan Murinja nego čak i Pepa Gvardiole“, rekao je Paolo di Kanio.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare