Foto: EPA-EFE/Vidar Ruud NORWAY OUT

Aleksandar Mitrović nije u Oslu postigao pogodak, na šta je navikao navijače Srbije, ali je zato asistirao Sergeju Milinković-Saviću kod prvog gola, u pobedi Srbije nad Norveškom rezultatom 2:1 posle produžetaka.

Srbija gazi ka Evropskom prvenstvu, još samo korak je deli od ostvarenja sna, kada će 12. novembra na „Marakani“ odmeriti snage sa Škotskom.

Aleksandar Mitrović nije krio oduševeljnje posle teško izvojevane pobede u Oslu, na stadionu „Uleval“ protiv ratobornih Norvežana.

PROČITAJTE JOŠ

„Lepa, lepa pobeda. Mislim da smo zaslužili, dali smo sve od sebe. Izginuli smo 120 minuta na terenu. Jako teška i tvrda utakmica, sa dosta šansi. Mislim da smo možda mogli i zaslužili i ranije završimo utakmicu, al dobro to je fudbal. Najbitnije je da smo ostvarili pobedu“, bile su prve reči Mitrogola posle rušenja Norveške.

Na kokretno pitanje šta je bilo presudno da „orlovi“ nadlete Oslo, Mitrović je odgovorio:

„Želja i volja za pobedom, borba za svaku loptu, nije bilo izgubljene lopte, dali smo sve od sebe, Ostavili smo srce na terenu, dali svoj maksimum, to nam se na kraju vratilu. Želeli smo više ovu pobedu i to je presudilo“.

Pohvalio je Mitrović i dvostrukog strelca Sergeja Milinković-Savića, koji je prosuo magiju u 103. minutu, kada je „bocnuo“ golmana Norveške. Bio je to njegov drugi pogodak, dok mu je kod prvog asistirao upravo golgeter Fulama.

„Trudio sam se da vratim ‘živu’ loptu. Sergej je bio na pravom mestu u pravo vreme, borili smo se, svi smo se borili. Svi igrači su bili ‘živi’, i oni na klupi, navijači na tribinama su nam dali podršku, nisu nam dali da odustanemo. Gurali smo jedni druge do maksimuma, jako teška utakmica, težak teren za igru. Mislim da je na kraju krajeva presudila, naša volja i želja za pobedom, kao i Sergejeva magija kod drugog gola“, završio je Aleksandar Mitrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar