Foto: Starsport

Veče za zaborav, fudbalske reprezentacije Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija, desilo se protiv Španije u Kordobi (3:0) i zbog igre "orlova" ponovo je nestala svaka pozitiva, iako je nedavno pala Švajcarska u Leskovcu (2:0). Sve to je prokomentarisao Milorad Kosanović, nekada trener Crvene zvezde.

Poznati fudbalski trener Milorad Kosanović, koji je ime stekao u Vojvodini i Zvezdi, nije iznenađen zbog takvih rezultata.

„Ako se setite šta sam sve pričao u poslednjih 10 godina biće vam jasno da za mene ovakva partija reprezentacije nije nikakvo iznenađenje. Bila je to siromašna, tužna, nikakva igra Srbije, refleksija nerada Fudbalskog saveza Srbije i trenerske škole pri FSS. Meni ostaje da u takvim situacijama samo promenim kanal“, rekao je Kosanović za „Danas„.

PROČITAJTE JOŠ

Posebno je imao nekoliko teških reči za selektora Dragana Stojkovića Piksija.

„Izbor selektora je bio greška, rezultat vrednosti i vernosti ljudima koji su na vlasti i imaju moć. Piksi nije struka. Svaka čast na igračkoj karijeri, ali ne može da postane selektor neko ko je je krenuo od trećeg razreda osnovne škole na trenerskom putu. Fudbalske institucije su ugušene kako bi se obezbedili prijatelji, braća, kumovi… Kako Nikola Lazetić može da bude direktor mlađih kategorija u FSS? Šta je uradio moj dobar drug Dragan Džajić za razvoj fudbala od kada je postao predsednik FSS, šta je učinio po istom pitanju Nenad Bjeković? Ja Džaju mnogo volim, guraju ga pred kamere da se slika kad god je muka, a u fudbalskoj organizaciji su propusti brojni.“

Smatra da naši fudbaleri nisu na nivou na kom su bili u prethodnim godinama.

„Naravno da nisam zadovoljan kvalitetom naših fudbalera. Pa gde oni igraju? U Rusiji, Kipru, Kazahstanu, Saudijskoj Arabiji… Imamo Dušana Vlahovića koji je u Juventusu, ali on ne želi više da igra. Neće da se sramoti. Ni momci koji su osvojili Svetsko prvenstvo za omaldince na Novom Zelandu se nisu dovoljno razvili, jer su olako prodavani u inostranstvo i preskočili su faze u igračkom razvoju“, rekao je Kosanović.

BONUS VIDEO Gol Mitrovića za 2:1 protiv Ahlija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare