Foto: EPA/Andreas Gebert

Mika Ričards, nekadašnji prvotimac, a danas ambasador Mančester sitija smatra da je pravljenje evropske Superlige - sramota.

Čovek koji je 15 godina proveo u Sitiju od mlađih kategorija do seniora i koji je osam godina bio prvotimac, kaže da je isprva na Superligu posmatrao kao na šalu.

#related-news_0

„Razočaravajuće. Naravno da sam ambasador Mančester sitija i smejali smo se ovome kao vicu, ali kada morate da pričate ozbiljno, onda uzmete u obzir ono što se desilo u poslednja 24 sata, prva reč koja mi pada na pamet je – sramota. Nisam imao sve informacije i one su stizale svakog sata, drugačija priča“, kaže Ričards za BBC.

Siti je jedan od 12 klubova osnivača Superlige Evrope, a planirano je da u njoj igra 20 klubova. Siti, Junajted, Čelsi, Totenhem, Arsenal i Liverpul su tu kao predstavnici Engleske.

Premijer liga, UEFA, FIFA i druge organizacije ujedinile su se da bi sprečile formiranje ovako elitističkog takmičenja, a klubovima koji su se odmetnuli preti izbacivanje iz takmičenja.

„Prvo se pričalo da pokušavaju da odu iz Premijer lige, a onda ‘ne, nećemo da napustimo Premijer ligu, nego samo hoćemo drugačiju formu Lige šampiona’. Teško je to, više zbog toga odakle je Siti došao u istoriji, posebno skorijoj. Od Divizije 2 do Premijer lige. Zaslužili su pravo da budu ovde kroz naporan rad, podršku i verovanje, a ne na lakši način. A sad imaju dovoljno kuraži da pomisle da su bolji od svih ostalih“, rekao je Ričards.

SVE O SUPERLIGI EVROPE

Udarac Ligi šampiona, formirana Superliga

Tužna sudbina fudbala – stvorili ga siromašni, oteli bogati

Stepanović: Liga apsurda, nema više „Zvezda dobila Liverpul“

UEFA „čisti“ neposlušne u petak, PSŽ možda prvak Evrope

Ko je JP Morgan, kompanija koja stoji iza evropske Superlige

Kako izgleda sistem takmičenja Superlige i koga još vrbuju?

UEFA na sastanku od pet sati o novom formatu Lige šampiona

Zvezda se oglasila povodom osnivanje Superlige bogatih

„Fudbal je na ivici kolapsa, Superliga je odvratna“

Puklo kumstvo: Krstio dete Čeferinu, pa ga izdao

Španska „Marka“: Gde su velikani Seltik, Ajaks i Zvezda?

Tri velikana koja su rekla „ne“ Superligi

Brunova „pobuna“ iz Mančestera: Snove ne možete da kupite

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar