Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Evropska kuća fudbala spremila je žestoke kazne za klubove koji su osnovali Superligu Evrope i namerava da kazne sprovede već ove nedelje.

Ovo je preneo novinar Nikolo Ščira koji kaže da bi Mančester siti, Čelsi i Real Madrid već u petak mogli da budu izbačeni iz UEFA takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Pozvao se na reči Danca Jespera Melera iz Izvršnog odbora UEFA, a ista kazna odnosi se i na klubove koji se takmiče u Ligi Evrope.

„Očekujem da timovi koji osnivaju Superligu, a koji se i dalje takmiče u Ligi šampiona ili Ligi Evrope budu izbačeni sa trenutnim efektom počev od petka“, naveo je Meler.

Ščira je još ranije istakao da UEFA sprema ozbiljne sankcije za „odmetnike“, te da njeni advokati rade na merama kojima bi se suprotstavili planu 12 osnivača Superlige.

Kada je reč o Ligi šampiona, u njoj se trenutno igra polufinale i učestvuje tri od 12 klubova – Real, Siti i Čelsi, dok su u Ligi Evrope i dalje aktivni Arsenal i Mančester junajted, koji takođe čekaju polufinala.

Ovakav efekat bi potpuno izmenio sliku Lige šampiona i Lige Evrope, jer bi u LŠ ostao samo Pari Sen Žermen koji se ranije odrekao mogućnosti da igra Superligu.

U Ligi Evrope bi ostali Viljareal i Roma koji bi eventualno mogli da se bore za titulu prvaka u slučaju da Englezi otpadnu.

SVE O SUPERLIGI EVROPE

Udarac Ligi šampiona, formirana Superliga

Ko je JP Morgan, kompanija koja stoji iza evropske Superlige

Kako izgleda sistem takmičenja Superlige i koga još vrbuju?

UEFA na sastanku od pet sati o novom formatu Lige šampiona

Zvezda se oglasila povodom osnivanje Superlige bogatih

„Fudbal je na ivici kolapsa, Superliga je odvratna“

Puklo kumstvo: Krstio dete Čeferinu, pa ga izdao

Španska „Marka“: Gde su velikani Seltik, Ajaks i Zvezda?

Tri velikana koja su rekla „ne“ Superligi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar